Guvernul a aprobat miercuri, 21 martie, includerea a 16 molecule noi în lista de medicamente compensate şi gratuite de care beneficiază asiguraţii cu sau fără contribuţie personală, acestea fiind destinate pentru tratamentul mai multor afecţiuni, cum ar fi tuberculoza, afecţiunile oncologice, astmul bronşic, poliartrita reumatoidă, SIDA sau dermatita atopică gravă.

   Trei dintre moleculele introduse în lista de medicamente gratuite sunt destinate tratamentelor pentru afecţiuni oncologice: leucemie limfoblastică acută, mielom multiplu şi mielom multiplu recidivant.

   Nouă molecule sunt destinate pentru tratamentul tuberculozei multidrog rezistente, completând lista de medicamente necesare în cadrul Programului Naţional de Prevenire, Supraveghere şi Control al Tuberculozei, asigurând accesul tuturor pacienţilor la tratament în momentul în care nu va mai fi finanţarea externă pentru tratamentul tuberculozei.

   Cele 9 molecule noi se adaugă celor 21 de denumiri comune internaţionale, utilizate în tratamentul bolnavilor, care se află în lista de medicamente compensate 100% ce se acordă bolnavilor incluşi în Programul naţional de tratament al bolnavilor cu tuberculoză.