Sari la conținut

25% dintre persoanele în carantină din județul Brașov sunt din municipiu! 75% sunt din judeţ

25-dintre-persoanele-in-carantina-din-judetul-brasov-sunt-din-municipiu-75-sunt-din-judet-

75% din cei aflați în carantină la Brașov provin din judeţ - Săcele, Codlea, Făgăraș, Apața, Augustin, Feldioara, Hoghiz, Tărlungeni. Avem şi din Dâmbovița, Prahova, Constanța, Suceava şi Bucureşti!


  Braşovul nu va mai deschide deocamdată noi centre de carantină în municipiul reşedinţă de judeţ.

„Pentru sărbătorile pascale nu s-a luat încă în calcul majorarea numărului de centre de carantină”, a precizat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Primăriei Braşov. Acest lucru este justificat prin faptul că, prin ordin al ministrului Sănătăţii, din 15 aprilie 2020, carantina Covid 19 se poate face acum la domiciliu, în baza unei declaraţii pe proprie răspundere, dacă se poate respecta condiţia de izolare faţă de ceilalţi locatari din spaţiul ales. Până acum, persoanele venite din alte ţări erau duse direct în centre de carantină instituţionalizată, pentru 14 zile.

În acest moment, Primăria Brașov asigură funcționarea a 6 centre de carantină. „În ceea ce privește persoanele carantinate, numărul persoanelor care au domiciliu în municipiul Brașov este destul de mic, 25%, majoritatea persoanelor carantinate (75%) sunt din localitățile din județul Brașov (Săcele, Codlea, Făgăraș, Apața, Augustin, Feldioara, Hoghiz, Tărlungeni), dar și din alte județe (Dâmbovița, Prahova, Constanța, Suceava şi municipiul Bucureşti)“, a precizat Sorin Toarcea.

Vineri, 16 aprilie 2020, la ora 15.00, în judeţul Braşov erau 303 persoane în carantină, iar alte 732 de persoane în autoizolare și monitorizate la domciliu, potrivit Direcției de Sănătate Publică. Numărul persoanelor autoizolate a scăzut cu 396 de persoane, față de ziua de 15 aprilie 2020, când, în autoizolare erau 1128 de persoane. Pe de altă parte, potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică, de la ora 13.00, Brașovul avea un total de 286 de infectați cu Covid 19, odată cu 16 noi cazuri raportate în ultimele 24 de ore.

Comentarii

Ultimă oră