Sari la conținut

3.165 de hectare de teren agricol, acoperite de ape

3165-de-hectare-de-teren-agricol-acoperite-de-ape

Apele au acoperit aproape 3.200 de hectare de teren agricol în judeţul Braşov.

Cele mai afectate culturi sunt cele de grâu de toamnă, iar cele mai afectate zone sunt Augustin, Mândra şi Comăna de Jos.

Sute de hectare de grâu şi lucernă, dar şi de fâneţe şi păşuni au fost afectate de inundaţii.

Potrivit directorului Direcţiei Agricole Braşov, Ion Stan, în judeţul nostru ploile care au căzut, însemnate cantitativ, cât şi revărsările de ape au inundat 195 de hectare de grâu, 185 de hectare de lucernă, 80 de hectare de graminee perene și ogoare cu 365 de hectare.

La capitolul fâneţe au fost afectate peste 2.100 de hectare, iar la păşuni 230 de hectare. Deci, în total, suprafaţa afectată în urma evenimentelor atmosferice din ultimul timp este de 3.165 de hectare.

O comisie specială va stabili în perioada următoare ce despăgubiri pot primi fermierii ale căror culturi au fost calamitate. Fermierilor care vor solicita despăgubiri li se vor analiza cererile în baza unei comisii care va fi constituită la nivel de prefectură.

În altă ordine de idei, din fericire, Braşovul nu a fost afectat de ploaia îngheţată care a provocat dezastre în livezile şi culturile din mai multe judeţe din ţară.

Comentarii

Ultimă oră