Sari la conținut

35 de firme interesate să vândă autobuze Braşovului

35-de-firme-interesate-sa-vanda-autobuze-brasovului

Marţi, 27 februarie, la Primărie s-a discutat despre stadiul procedurii de achiziţie a noilor autobuze pentru RATBV, licitaţie care este derulată de Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare.

De altfel, potrivit reprezentanţilor RATBV, până marți, 35 de firme, au descărcat documentaţia postată pe site-ul BERD. Conform anunţului, termenul limită pentru depunerea ofertelor de către firmele interesate este 26 martie, ora 14.

Prin această procedură vor fi achiziţionate 105 autobuze Euro 6, în valoare totală estimată de 114 milioane de lei. Achiziţia se va realiza într-un singur lot, de la un singur furnizor, acesta lucru urmând a se întâmpla în vederea omogenizării flotei de transport public de călători a RATBV astfel încât să nu fie a reduse  viitoarele costuri de mentenanţă a parcului auto.

Conform anunţului, vor fi achiziţionate 30 autobuze de 10 metri lungime, 40 de autobuze de 12 metri lungime şi 35 de autobuze articulate de 18 metri lungime.

În altă ordine de idei, a vând în vedere că în Braşov este acum iarnă autentică, primarul Braşovului, George Scripcaru, a discutat marți cu reprezentanţii operatorului local de transport în comun privind modul în care este gestionată această activitate. Astfel, s-au identificat problemele care trebuie rezolvate în cel mai scurt timp. De pildă, problema încălzirii autobuzelor, căreia, în această perioadă trebuie să i se acorde o atenţie sporită. În plus, primarul le-a cerut reprezentanţilor RATBV să urgenteze instalarea sistemelor de plată cu cardul şi la punctele de vânzare. În momentul de faţă, din 46 puncte de vânzare, plata cu cardul se poate face doar la 17 dintre ele. De asemenea, această facilitate există şi la automatele de bilete.

Comentarii

Ultimă oră