Sari la conținut

5 lucruri de care să ții cont pentru întreținerea mașinii

5-lucruri-de-care-sa-tii-cont-pentru-intretinerea-masinii

Întreținerea vehiculului îi va prelungi durata de viață și trebuie făcută periodic dacă vrei să nu ai surprize neplăcute. Din fericire, nu este nevoie să călătorești mult pentru a ajunge la un service auto și poți apela inclusiv la service-urile locale.

Spre exemplu, dacă ești din Brașov sau împrejurimi, vei merge la un service auto în Brașov, așa cum este și Vrom pentru verificări regulate pentru mașina ta, fără să pierzi mult timp și fără să mergi pe distanțe lungi. Iată cele mai importante motive pentru care să mergi la un service auto periodic.


1. Economisește bani pe reparații


Acesta este cel mai mare beneficiu al verificărilor regulate pentru mașina ta, prin efectuarea întreținerii anuale a mașinii și întreținerea mașinii între verificări, micile probleme pot fi detectate rapid înainte ca acestea să provoace daune suplimentare altor părți ale mașinii, ceea ce ar putea duce la mai multe lucrări costisitoare. Cu cât se găsește o problemă mai devreme, cu atât poate fi rezolvată mai repede și cu atât te va costa mai puțini bani.

2. Orice problemă este mai ieftin de rezolvat dacă este descoperită mai devreme


Vei descoperi că prețul renunțării la verificările periodice ale mașinii este mult mai mare decât costul lor, deoarece piesele ar putea fi nevoie să fie înlocuite la o dată ulterioară din cauza daunelor cauzate de o întreținere slabă. Dacă ai un buget limitat, poate fi foarte tentant să renunți la revizii, dar acest lucru ar putea duce la costuri uriașe. Spre exemplu, dacă nu schimbi uleiul la timp, este posibil să fii nevoit să schimbi motorul mai devreme decât te-ai aștepta.

3. Verificările periodice te ajută să rămâi în sigurnață


Serviciile auto obișnuite se vor asigura că toate piesele esențiale sunt verificate temeinic, inclusiv acele componente cu adevărat importante care te mențin în siguranță atât pe tine cât și pe pasagerii tăi, cum ar fi sistemul de frânare și suspensia. Acest lucru nu numai că îți oferă ție și familiei tale liniștea sufletească că vă aflați cu toții într-o mașină sigură, într-o stare bună pentru drum, dar dacă se întâmplă ceva rău, mașina ta nu te va dezamăgi. Doar pentru că mașina pe care o conduci pare în regulă, nu înseamnă că este în regulă – verificările periodice te vor ajuta să te asiguri că rămâi ești în siguranță.

4. Cu ajutorul verificărilor periodice te asiguri că mașina ta va rezista mai mult


Este binecunoscut faptul că întreținerea regulată a mașinii va îmbunătăți și chiar va crește durata de viață a acesteia. La fel se întâmplă și cu organismul nostru, cu cât ne tratăm mai bine corpul și cu cât suntem mai sănătoși, cu atât vom trăi mai mult o viață sănătoasă – pentru noi înseamnă controale regulate la medic, pentru mașinile noastre înseamnă întreținere regulată. Din ce în ce mai mulți oameni aleg o mașină pe care o pot păstra pe termen lung. Întreținerea regulată este crucială și este cea care îți permite să te bucuri de mulți ani fericiți de drumuri fără probleme în aceeași mașină!

5. Menținerea valorii vehiculului


Când vine vorba de cumpărarea de mașini, piața de mașini second-hand este întotdeauna un loc competitiv, în care cumpărătorii așteaptă mai mult pentru banii lor. Aici mașinile cu dovezi de întreținere regulată pot ieși în evidență din mulțime. O mașină cu un istoric complet de service poate să atragă mai mulți potențiali cumpărători și, de asemenea, un preț de vânzare mai mare; adică un preț de revânzare mai bun decât o mașină fără un istoric de service regulat.

Acestea sunt doar 5 dintre motivele pentru care controalele periodice și verificările în service sunt recomandate, dar desigur că există multe altele; cum ar fi creșterea performanței mașinii, creșterea economiei de combustibil, scăderea șanselor de apariție a defecțiunilor atunci când tot ce vrei este să îți vezi liniștit de drum și lista poate continua.

În cazul mașinilor noi, reviziile conform recomandării producătorului sunt cele care te ajută să îți păstrezi garanția și care te fac să te simți mai sigur pe mașina ta, dar și să îi acorzi întreținerea corespunzătoare pentru a rezista cât mai mulți ani fără să aibă nevoie de intervenții majore.

Comentarii

Ultimă oră