Sari la conținut
a-fost-descoperit-elixirul-tineretii

Oamenii de știință americani susțin că au descoperit un compus natural ce se găsește în avocado, broccoli, varză și castravete, care are ''efecte anti-îmbătrânire remarcabile în cazul șoarecilor'' și care ar putea funcționa și la oameni. Cercetarea a fost publicată în jurnalul Cell Metabolism, informează Science Daily.

Cercetătorii care au început testele clinice pe un mic grup de oameni au declarat că au observat efecte benefice în cazul șoarecilor cu vârste înaintate care au primit în apă acest compus, numit NMN. Nivelul lor de activitate fizică a crescut, densitatea osoasă și starea mușchilor s-au îmbunătățit, sistemul imunitar, vederea și ficatul au funcționat mai bine și s-a observat și o pierdere din greutate.

Oamenii de știință au început prin cercetarea proprietăților unei proteine numite NAD, implicată în producția de energie a organismului. Pe măsură ce corpurile îmbătrânesc, producția de NAD scade și se consideră că acest lucru face parte din procesul de îmbătrânire.

Încercările de a suplimenta cantitatea de NAD au eșuat, astfel că cercetătorii au căutat o altă modalitate de a spori producția proteinei. Ei au administrat șoarecilor NMN în apa de băut pentru a observa dacă acesta acționează ca un elixir al tinereții.

Profesorul Shin-ichiro Imai, de la Universitatea din Washington University, cel care a condus cercetarea, s-a arătat optimist că testele clinice pe subiecți umani, care au început în Japonia, vor produce rezultate similare. El a adăugat că speră ca acest lucru să se traducă ''într-o metodă de a-i ajuta pe oameni să rămână sănătoși pe măsură ce îmbătrânesc''.

La începutul anului, o altă echipă de cercetători a dezvăluit faptul că a reușit să extindă speranța de viață a șoarecilor cu 35% îndepărtând celulele ''uzate'' din corp, care au efect distructiv.

sursa: agerpres.ro

Comentarii

Ultimă oră