Programul de transport public judeţean de persoane realizat prin curse regulate în judeţul Braşov, pentru perioada 2022-2028, a fost elaborat având la bază rezultatele Studiului de trafic/mobilitate efectuat pe parcursul anului 2020, prin intermediul căruia au fost identificate şi evaluate fluxurile de călători şi cerinţele de mobilitate ale colectivităţilor locale.

 

Programul de transport public judeţean de persoane propune pentru perioada 2022-2028 patru grupe de trasee structurate după principiul teritorialităţii, care vor permite armonizarea graficelor de circulaţie şi a capacităţilor de transport cu nevoile utilizatorilor din zonele respective. Ca urmare a dezbaterii acestui proiect, au fost transmise un număr de 17 adrese cu recomandări privind programul de transport judeţean.


Pentru Programul de transport public județean de persoane prin curse regulate s-a propus prelungirea unor trasee sau înființarea altor trasee pe raza comunei Bran. Astfel, în viitorul Program de transport, localitatea Bran va fi tranzitată de 20 de curse județene pe zi.


Au fost făcute recomandări referitoare la circulația curselor în zilele de sâmbătă și duminică, pe traseul Brașov - Poiana Mărului - Victoria, dar acestea sunt deja cuprinse în programul de transport.


Totodată, s-a solicitat introducerea unei curse pe traseul Brașov - Făgăraș, cu plecare la ora 7:00 atât din Brașov, cât și din Făgăraș. Având în vedere că solicitarea face referire la deplasarea profesorilor și elevilor.


În următoarea perioadă, specialiştii Autorităţii de Transport Judeţean de Persoane din cadrul Consiliului Judeţean Braşov vor întocmi documentația în vederea delegării serviciilor de transport conform studiului de oportunitate, aceasta urmând să fie aprobată de plenul Consiliului Județean Brașov.