Sari la conținut

A fost lansată aplicația „Braşov Virtual”

a-fost-lansata-aplicatia-brasov-virtual

Dacă ai telefon performant, vezi Braşovul așa cum era acum 100 - 150 de ani!


   Agenţia Metropolitană Braşov (AMB) a prezentat aplicaţia mobilă „Braşov Virtual”.

Aplicaţia a fost realizată pentru 6 zone reprezentative ale oraşului, respectiv Piaţa Sfatului, Modarom, Poarta Schei, Livada Poştei, clădirea Rectoratului şi zona din proximitatea hotelului Aro, dar urmează să fie extinsă în perioada următoare şi pentru alte locaţii.

Prin aplicaţia „Braşov Virtual” peste imaginea preluată de pe camera foto a telefonului, se suprapun imagini istorice şi adnotări (de exemplu, distanţa până la un punct geografic). De exemplu, îndreptând telefonul către un punct din Piaţa Sfatului, un turist va putea vedea cum arata respectivul loc în urmă cu 100 - 150 de ani.

Totuşi, această modalitate de „vizitare” a oraşului nu este disponibilă tuturor, pentru că aplicaţia foloseşte tehnologia Arcore de la Google, lansată în 1 martie 2018. Aplicaţia realizează detecţie de suprafeţe şi necesită instalarea prealabilă a modulului Arcore Google care este disponibil gratuit în magazinul de aplicaţii Play. Aplicaţia poate fi utilizată pe telefoanele care suportă această tehnologie. De altfel, o listă cu telefoanele suportate poate fi găsit pe site-ul https://developers.google.com/ar/discover/supported-devices. (De exemplu, în ceea ce priveşte gama Samsung, aplicaţia este compatibilă începând cu modelul J 7).


    „Braşov Virtual” a fost realizat în cadrul proiectului „Kronstadt - Realitatea virtuală”, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Valoarea totală a proiectului este de 57.742,50 lei, din care 13.442,50 reprezintă cofinanţarea proprie a Agenţiei Metropolitane Braşov.

Pentru a promova proiectului, AMB a tipărit 4.000 de flyere şi a realizat un clip promo şi de prezentare, filmat 360 de grade (postat pe canalul youtube şi pe reţelele de socializare). De asemenea, în 2 zile, timp de aproximativ 3 ore, sub îndrumarea consultantului istoric şi al unui specialist IT, 60 de tineri cu vârsta între 14 şi 35 de ani din municipiul Braşov au obţinut informaţii istorice privind zonele alese şi le-a fost prezentată aplicaţia, cu ajutorul unui dispozitiv compatibil.

Comentarii

Ultimă oră