Sari la conținut

A început lupta împotriva căpuşelor. A demarat o primă campanie de deparazitare

a-inceput-lupta-impotriva-capuselor-a-demarat-o-prima-campanie-de-deparazitare-

Primăria Braşov a demarat vineri prima etapă din acest an a campaniei de deparazitare (împotriva căpuşelor) a domeniului public din municipiul Braşov. Campania a început mai devreme decât era programat, în urma solicitărilor primite din partea cetăţenilor şi datorită faptului că şi vremea permite această activitate.

În conformitate cu precizările reprezentanţilor Primăriei, se va acţiona în parcuri, zone de agrement (la Iepure, Pietrele lui Solomon, zona lacului Noua, Zoo Braşov etc), zone de plimbare (aleile de sub Tâmpa, Dealul Melcilor, Cetăţuie, Dealul Warthe, zona Jepilor, zona Molidului, Căciula) etc.

Produsul folosit este Solfac EW 50, având ca substanţă activă Cyfluthrin. În concentraţia utilizată pentru aceste tratamente, substanţa nu este periculoasă pentru oameni, animale, păsări sau albine.

   Tot în această perioadă se desfăşoară şi tratamentul fito-sanitar al arborilor şi trandafirilor de pe domeniul public (parcuri şi aliniamente stradale), care se efectuează înainte de înflorire, pentru combaterea bolilor şi dăunătorilor. Tratamentul se efectuează cu un fungicid pe bază de cupru, care combate în special mana, pătarea, arsura frunzelor, bacteriozele.

Din 11 aprilie 2019 va începe şi deratizarea domeniului public, după ce în perioada februarie-martie a avut loc deratizarea, dezinsecţia şi dezinfecţia în unităţile de învăţământ.

Date de contact pentru solicitări şi reclamaţii:

– Coral Impex – Braşov (prestator), Str. Harmanului, Nr. 50, Sc. B, Etaj 1 , Ap. 4, Tel / Fax: 0268 / 331299, E-mail: coralbrasov@coralimpex.ro

– Primăria Braşov, dispecerat : Telefon: 0268/405000, 0268/416550; E-mail: dispecerat@brasovcity.ro.

Comentarii

Ultimă oră