Sari la conținut

A început „Săptămâna Comediei”, a VII-a ediție

a-inceput-saptamana-comediei-a-viia-editie

Cele mai iubite spectacole de comedie din țară se joacă la Brașov, la „Săptămâna Comediei” 2019

8 spectacole de teatru în premieră pentru brașoveni, se joacă la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov în perioada 3-9 iunie 2019, la „Săptămâna Comediei”.


     Festivalul, ajuns la cea de-a VII-a ediție, își propune să aducă în fiecare an la Brașov cele mai iubite comedii de către publicul din întreaga țară.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Fanzin.

Săptămâna comediei e deschisă luni, 3 iunie 2019, de spectacolul „DON JUAN ”, de la ora 19:00, prezent de Teatrul de Comedie București. Don Juan e un personaj care reuşeşte să îşi păstreze misterul şi atractivitatea până azi. Un spectacol prin care marele seducător din Sevilla, DON JUAN, revine pe scena Teatrului de Comedie după aproape 40 de ani de la montarea lui Valeriu Moisescu, de data aceasta într-un strai nou croit pe măsura vremurilor noastre de regizorii Andrei și Andreea Grosu, revizuindu-și tehnicile de cucerire și făcând noi victime în rândul spectatoarelor…


Distribuția: Dan Rădulescu, Liviu Pintileasa, Dragoș Huluba
Regia: Andrei și Andreea Grosu
Scenografia: Vladimir Turturica
Foto: Adi Bulboacă
Durata: 1h 20min (fără pauză)
Preț bilet: 75 lei

Premii și nominalizări:
-Festivalul Național de Comedie de la Galați, ediția a XXIX–a:
-Premiul pentru cea mai bună interpretare a unui rol principal masculin: de Liviu Pintileasa, pentru rolul “Sganarel”, din spectacolul “Don Juan”
-Premiul Special pentru originalitatea adaptării şi a conceptului regizoral lui Andrei şi Andreei Grosu
-Premiile UNITER 2018: Liviu Pintileasa a fost nomilizat la Cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul Sganarel din spectacolul Don Juan

 Marți 04 iunie 2019, de la ora 19:00, va avea loc reprezentația „MOȘ NICHIFOR”, pusă în scenă de Teatrul Act București. Spectatorii vor putea urmări un spectacol despre întâlnirea dintre două generații și confruntarea între două feluri de a vedea...
Pe lângă umor și surprinzătoarea filosofie, opera lui Creangă are și o puternică dimensiune erotică. Oralitatea lui provocatoare a trecut în proză distilându-se într-o dramaturgie aluzivă, insinuantă și plină de umor. Moș Nichifor este un spectacol despre întâlnirea dintre două generații și confruntarea între două feluri de a vedea lumea: una conservatoare, ironic-tradiționalistă și una modernă, agresivă în fragilitatea ei.
O producție Teatrul ACT sprijinită de Raiffeisen Bank.
( În acest spectacol se fumează pipă).


Distribuţie: Marcel Iureș și Ruxandra Maniu
Regizor: Alexandru Dabija
Costume: Manuela Pungan
Fotografii: Alex Iureș
Durata: 1h 10min (fără pauză)
Restricție vârstă: Spectacol nerecomandat persoanelor sub 12 ani.
Preț bilet: 85 lei

  Pe 5 iunie 2019, de la ora 19:00 e programat „CONCERT’N 3” cu: Ada Milea, Bobo Burlacianu, Anca Hanu.
   E un concert care pare mai mult muzică decât teatru, deși e mai mult teatru decât muzică.
   Cu un umor aparte și greu de egalat, Ada Milea revine la Brașov, alături de Bobo Burlăcianu și Anca Hanu pentru o seară muzicală revigorantă, cu rime, ritmuri, versuri vesele, versuri ironice, versuri ofuri, versuri vii și versuri verzi, care îți rămân în cap și în vârful degetelor de la picioare.
Durata: 1h 30min (fără pauză)
Preț bilet: 35 lei


   Pe 6 iunie 2019, Teatrul Metropolis București prezintă de la ora 19:00, spectacolul „COLIVIA CU NEBUNE”, o comedie despre familii tradiționale, despre preconcepții, dar mai ales despre dragoste...în toate formele și culorile.


    Capodopera comică a lui Jean Poiret continuă în secolul XX tradiția franceză a acelor „pièces bien faites” (piese bine făcute), adică piese de teatru cu excelent echilibru al structurii dramatice, care prin măiestria alcătuirii dau o consistență artistică uimitoare sub pretextul unui gen lejer. În montarea de la Teatrul Metropolis, scriiturii impecabile i se adaugă o excepțională interpretare. Dincolo de obișnuitul standard de calitate al trupei lui Victor Ioan Frunză, cerințele speciale ale versiunii scenice (actorii joacă, dansează și cântă live, acompaniați de orchestră) fac ca acest demers teatral să fie unul total și o experiență de neuitat.


   Distribuția: Sorin Miron, George Costin, Codrin Boldea, Andrei Redinciuc, Voicu Aaniței, Andrei Huțuleac, Alexandru Pavel, Carol Ionescu, Tudor Cucu Dumitrescu, Adrian Nicolae, Alin Florea, Corina Moise, Alexandra Colci / Ana Crețu, Nicoleta Hâncu, Sorin Flutur, Petronela Purima
Dramaturg: Adrian Nicolae
Traducerea: Adrian Solomon
Versiune scenică: Victor Ioan Frunză
Coregrafia: Krista Sandu
Direcția muzicală: Csibi Andreea
Decorul și costumele: Adriana Grand
Direcția de scenă: Victor Ioan Frunză
Foto: Adriana Grand
Durata: 2h 45min (cu o pauză)


  Preț  bilet: 75 lei

Restricție vârstă: Spectacol nerecomandat tinerilor sub 16 ani!


   Vineri, 7 iunie 2019, de la ora 19.00, Teatrul Avangardia va aduce pe scenă comedia „TOC TOC”. „Manii, fobii și… o sedință de psihoterapie în grup.


   Te-ai săturat de poantele obișnuite din comediile atât de previzibile cu amanți și amante? Hai și tu la geniala comedie TOC TOC și vei râde cu lacrimi în mod compulsiv de maniile tale și ale prietenilor tăi”.

Distribuţie: Andrei Duban, Anca Țurcașiu, Andreea Samson, Andrei Mateiu, Ioana Barbu, Victor Bucur și Daniel Burcea
Regia: Ricard Reguant
Durata: 1h 40min (fără pauză)


Preț bilet: 75 lei (BILETE EPUIZATE!)


  Sâmbătă 8 iunie 2019, de la ora 19.00, ARCUB și GOONG București aduc în scenă spectacolul „FRUMOS E ÎN SEPTEMBRIE LA VENEȚIA”, după Teodor MAZILU. O neașteptată poveste de dragoste se dezvăluie acolo unde suntem prea obișnuiți să vedem doar neajunsurile, într-o realitate pe care doar visul pare că o mai face suportabilă. Dar el nu poate și nu trebuie să o substituie, ci doar să-i aducă la lumină profunzimea, sensul și frumusețea.


Cu: Oana PELLEA și Mircea RUSU
Scenografia: Vladimir TURTURICA
Light design: Ștefan VASILESCU
Regia și adaptarea: Mariana CĂMĂRĂȘAN
Producător: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și Asociația GOONG București. Proiect susținut de Raiffeisen Bank.
Durata: 1h 15min, fără pauză


Preț bilet: 75 lei

   Iar în încheierea Săptămânii Comediei, duminică, 09 iunie 2019, de la ora 19:00, e programat spectacolul „VESTUL SINGURATIC”, prezentat de Teatrul Nottara București.

Ce se întâmplă când un regizor extrem de talentat se întâlneşte cu cinci actori pur-sânge, o scenografă inventivă şi un autor care observă fiecare detaliu al condiţiei umane? Se naşte un spectacol remarcabil: Vestul singuratic.


  Coleman şi Valene dau impresia că stau pe nişte butoaie de pulbere, sunt gata să explodeze în orice moment. Relaţia dintre cei doi fraţi, care şi-au pierdut tatăl în urma unui „accident” cu o armă de foc este una stranie, construită din conflicte şi certuri permanente. Schimburile de replici sunt sclipitoare, iar personajele par să calce apăsat şi zgomotos pe o coardă deja mult prea întinsă.


Distribuţia: Florin Piersic jr., Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu, Ioana Calotă
Traducător: Bogdan Budeș
Regia: Cristi Juncu
Scenografia: Carmencita Brojboiu
Durata: 3 ore (cu pauză)
Restricție vârstă: Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.


Preț bilet: 85 lei

Toate spectacolele din „Săptămâna Comediei” se desfășoară la „Teatrul Dramatic Sică Alexandrescu”, de la ora 19.00.

Biletele au fost puse în vânzare la casieria teatrului „Sică Alexandrescu” și la Patria. Ele pot fi achiziționate și online pe www.biletebrasov.ro.

Mai multe detalii puteți găsi pe https://www.facebook.com/saptamanacomediei/ .

Comentarii

Ultimă oră