Sari la conținut

A murit cea mai bătrână persoană din lume! Avea 117 ani

a-murit-cea-mai-batrana-persoana-din-lume-avea-117-ani

Japoneza Misao Okawa, care deţinea titlul de cea mai bătrână persoană din lume, a murit miercuri, la mai puţin de o lună după ce sărbătorise împlinirea vârstei de 117 ani, informează lemonde.fr.
     Născută pe 5 martie 1898 şi provenind dintr-o familie de comercianţi de chimonouri din oraşul Osaka, Misao Okawa devenise în mod oficial cea mai bătrână femeie din lume la vârsta de 114 ani, în februarie 2013. Ea îi urmase atunci în clasamentul mondial al celor mai vârstnice femei din lume unei alte japoneze, care murise la vârsta de 115 ani. Luna trecută, Misao Okawa a acceptat cu ocazia celei de-a 117-a aniversări să participe la o şedinţă fotografică, pozând într-un kimono roz şi purtând în păr o floare de aceeaşi culoare. Misao Okawa a avut trei copii, patru nepoţi şi 10 strănepoţi. Ea a pozat alături de întreaga familie, în rândul căreia s-a remarcat fiul ei cel mare, ajuns la vârsta de 92 de ani, dar şi un strănepot în vârstă de doi ani. Venerabila doamnă niponă a părut atunci a avea o stare de sănătate bună, în ciuda vârstei avansate. Cel mai bătrân bărbat din lume este tot un japonez, Sakari Momoi, care are vârsta de 112 ani. Născut pe 5 februarie 1903, el a obţinut acest titlu oficial în vara anului trecut.

Speranţa de viaţă a bărbaţilor niponi a depăşit pentru prima dată în 2013 pragul de 80 de ani (80,21 ani), în timp ce compatrioatele lor deţin recordul mondial în privinţa longevităţii medii feminine (86,61 ani). Aproximativ un sfert din populaţia Japoniei a depăşit vârsta de 65 de ani, iar acest procent va ajunge la 40% în anul 2060. În septembrie 2014 autorităţile au identificat 59.000 de persoane care aveau cel puţin vârsta de 100 de ani în Japonia, potrivit statisticilor oficiale publicate de Ministerul Sănătăţii din această ţară. Dintre aceste persoane, 87% sunt femei, scrie adevarul.ro.

Comentarii

Ultimă oră