Regele Thailandei a murit. A fost monarhul cu cea mai îndelungată domnie.

 Regele Thailandei, Bhumibol Adulyadej, a murit la vârsta de 88 de ani, au anunțat oficialii thailandezi. Bhumibol Adulyadej este monarhul cu cea mai lungă domnie, respectiv 70 de ani.

 Stare de sănătate a regelui Thailandei s-a deteriorat grav în ultima perioadă, acesta fiind internat în stare gravă. De altfel, în ultimele zile, toți cei patru copii ai regelui, printre care și prințul moștenitor Maha Vajiralongkorn, și-au vizitat tatăl la spital. Maha Vajiralongkorn, fiul în varstă de 63 de ani al regelui Bhumibol, va urca, cel mai probabil, pe tron, după decesul tatălui său.

 Regele Bhumibol Adulyadej al Thailandei a domnit șapte decenii, perioadă în care a fost considerat o forță unificatoare pentru o țară care a fost încercată de zeci de lovituri de stat, de când acesta s-a urcat pe tron, în 1946, la vârsta de 18 ani.

   Pentru thailandezi, monarhul a fost o figură unificatoare, pe fondul incertitudinii politice care afectează ţara în ultimii ani.

 Legile extrem de dure privind infracţiunile de lezmajestate din ţară au interzis cu desăvârşire orice discuţie privind sănătatea suveranului. De asemenea, eventuale planuri privind succesiunea sunt pedepsite în Thailanda prin închisoare.

 În ultimii ani, regele Thailandei abia a fost văzut în public. Ultima sa apariție a avut loc pe 11 ianuarie, când a petrecut câteva ore la palatul său. Moartea sa ar putea să arunce Thailanda într-o perioadă de instabilitate.

 Regele Bhumibol s-a aflat timp de 70 de ani pe tron, aceasta fiind, până azi, cea mai lunga domnie a unui monarh în exerciţiu din întreaga lume.