Sari la conținut
abcdar-rutier-pentru-elevii-de-gimnaziu

650 de elevi din judeţele Argeş, Bihor, Braşov, Cluj, Dîmboviţa, Ilfov şi Timiş vor urma la orele de curs programul educaţional „Drum sigur - ABCdar rutier”, o iniţiativă educaţională ce îşi propune ca, prin activităţi practice şi jocuri interactive, să-i înveţe pe copii ce implică deplasarea sigură pe drumurile publice, respectarea regulilor de circulaţie şi adoptarea unei atitudini preventive.

Cei mici vor fi stimulaţi să îşi exprime liber propriile opinii cu privire la siguranţa în trafic şi vor experimenta diferite situaţii inspirate din viaţa de zi cu zi.


   Programul educaţional „Drum sigur - ABCdar rutier” se află la al doilea an de implementare şi ajunge la elevi de ciclul primar din 13 localităţi.

În cadrul ediţiei pilot, elevii au învăţat să îşi cunoască mai bine localitatea, din perspectiva zonelor celor mai predispuse la incidente rutiere, şi să exerseze rolul de promotori care îi atenţionează pe cei din jur (colegi, membrii ai familiei şi comunităţii) asupra importanţei regulilor de circulaţie.

Se doreşte ca sub îndrumarea învăţătorilor, a poliţiştilor rutieri, dar şi a consultanţilor voluntari, elevii să devină mai responsabili în ceea ce priveşte siguranţa lor şi a celorlalţi pietoni şi să înveţe reguli care să îi facă să fie siguri pe ei atunci cînd traversează o stradă nesemaforizată.

Proiectul este dezvoltat pe baza programei de educaţie rutieră elaborată în 2015 de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, susţinînd astfel Strategia Naţională pentru Siguranţă Rutieră 2016-2020, care prevede întărirea rolului educaţiei şi a campaniilor de sensibilizare şi conştientizare.

Clasele participante la proiect beneficiază gratuit de un kit complet de materiale educaţionale.

Comentarii

Ultimă oră