Pana in 17 iulie absolvenţii de liceu, care au promovat examenul de Bacalaureat şi vor să fie studenţi la Braşov, se pot înscrie la una dintre cele 18 facultăţi ale Universităţii Transilvania, dar doar online, pe site-ul admitere.unitbv.ro. În acest an, la programele de licenţă zi sunt 2.900 de locuri finanţate de la buget (cu 50 mai multe faţă de anul trecut) şi aproape 3.400 de locuri cu taxă. Cele mai multe locuri sunt disponibile la Facultatea de Științe economice și administrarea afacerilor (625), la Facultatea de Litere (520) și la Facultatea de Inginerie electrică și știința calculatoarelor (515).

 

Și Facultății de Medicină i-au fost alocate peste 350 de locuri, dintre care aproximativ 150 de locuri, finanțate de la buget. Admiterea se va desfăşura online, doar pe bază de dosar, conform criteriilor stabilite de fiecare facultate.

 

Excepţie fac Facultăţile de Medicină, Muzică, Educaţie fizică şi sporturi montane şi Psihologie şi ştiinţele educaţiei. La acestea patru vor fi organizate probe de admitere, cu prezenţă fizică.

 

Pentru admiterea din acest an, taxele, atât cele de şcolarizare, cât şi cele de admitere rămân neschimbate faţă de anul trecut. Astfel, taxa de admitere este de 250 de lei la Facultatea de Medicină, respectiv de 200 de lei la celelalte facultăţi, iar taxele de şcolarizare sunt cuprinse între 3.500 şi 6.000 de lei, în funcţie de profilul ales.

 

Și pentru admiterea din acest an, la Universitatea Transilvania din Brașov vor exista locuri disponibile și la învățământul la distanță ori cu frecvență redusă, dar și locuri pentru categorii defavorizate, pentru românii de pretutindeni sau pentru studenții internaționali din afara Uniunii Europene.