Sari la conținut

Acesta e cel mai toxic OBIECT din dormitorul copilului! Elimină-l dacă vrei să aibă un somn odihnitor!

acesta-e-cel-mai-toxic-obiect-din-dormitorul-copilului-eliminal-daca-vrei-sa-aiba-un-somn-odihnitor-

Majoritatea părinţilor fac această greşeală, iar rezultatul este extrem de periculos, întrucât nu le permite celor mici să se odihnească aşa cum se cuvine. Dacă îi permiţi copilului să aibă un smartphone sau o tabletă în dormitor, acestea îi afectează tiparul de somn, chiar şi atunci când nu le foloseşte, scrie feminis.ro.

Un studiu recent a arătat că simpla prezenţă a unui gadget în dormitor îi face pe cei mici să fie încă "activi" chiar şi după ce ai dat stingerea.

Cei mici sunt în continuare neliniştiţi, întrucât anticipează primirea mesajelor şi notificărilor de pe reţelele de socializare, ceea ce le afectează rutina nocturnă, în ciuda faptului că părinţii le impun reguli cu privire la folosirea telefoanelor şi tabletelor.

Potrivit cercetării, copiii şi adolescenţii care folosesc un dispozitiv electronic cu până la 90 de minute înainte de culcare au şanse de două ori mai mari să nu se odihnească suficient. În plus, aceştia au şanse de trei ori mai mari să se simtă obosiţi pe tot parcursul zilei următoare.

Experţii de la King's College London şi Cardiff University au ajuns la concluzia că accesul la un gadget pe parcursul nopţii, chiar dacă nu este folosit, îi expune pe cei mici la un risc sporit cu 79% de a nu se odihni suficient, un risc sporit cu 46% de a nu beneficia de un somn sănătos şi un risc sporit cu 127% de a se simţi obosiţi pe parcursul zilei.

Comentarii

Ultimă oră