Sari la conținut

Achiziţiile realizate de spitalele braşovene în perioada pandemiei recuperate din fonduri europene

achizitiile-realizate-de-spitalele-brasovene-in-perioada-pandemiei-recuperate-din-fonduri-europene

Achiziţiile pe care spitalele braşovene din subordinea Consiliului Judeţean le-au realizat în perioada pandemiei sunt recuperate din fonduri europene. De curand a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Gestionarea efectelor pandemiei COVID-19 în județul Brașov.


Perioada de implementare a acestuia este de 26 luni, respectiv în intervalul 01.02.2020 – 31.03.2022, care include și perioada de desfășurare a activităților proiectului premergătoare semnării contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.


Din suma totală, o parte este destinată dotării cu echipamente medicale şi de protecţie personală necesare în combaterea crizei sanitare cauzate de virusul COVID-19, la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență şi al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase.


Astfel, prin intermediul proiectului urmează să fie decontate materialele achiziţionate de cele două unităţi spitaliceşti cu fonduri asigurate din bugetul Judeţului Braşov şi din venituri proprii, pentru a combate sau a diminua efectele pandemiei.


„De la începutul crizei sanitare am venit în sprijinul solicitărilor formulate de managerii tuturor spitalelor din subordinea noastră şi am alocat sumele necesare acoperirii cheltuielilor generate de combaterea pandemiei. A fost un efort considerabil din partea Consiliului Judeţean Braşov, care în anul 2020 a însemnat alocări bugetare de peste 59 de milioane de lei, efort pe care acum îl putem compensa din fonduri europene. Mă bucur că reuşim să atragem bani nerambursabili pe toate axele de finanţare pentru care suntem eligibili. Vom continua să scriem şi să depunem proiecte pentru a valorifica toate oportunităţile financiare, fie ele europene sau guvernamentale”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Comentarii

Ultimă oră