Sari la conținut

Acțiune de împădurire la Ghimbav: „Plantează în România” – ediția de toamnă

actiune-de-impadurire-la-ghimbav-planteaza-in-romania-editia-de-toamna

 Asociația Creștem România Împreună, a lansat ediției de toamnă a proiectului „Plantează în România”, în perioada 10 noiembrie – 24 noiembrie 2018, în patru județe ale țării.

Primăriile partenere sunt: Apahida, jud. Cluj, Dragalina, jud. Călărași, Ghimbav, jud. Brașov și Prisăcani, jud. Iași.

„Plantează în România” este cel mai amplu proiect de împăduriri și plantări arbori din România cu ajutorul voluntarilor, proiectul reprezentând o dovadă a interesului și a implicării societății în problemele de mediu (edițiile anterioare demonstrând acest lucru).

De-a lungul timpului, s-au implicat în acțiuni și au participat zeci de ONG-uri, zeci de instituții ale statului, mii de voluntari, companii, ocoale silvice și peste 250 de școli din județul Brașov, Covasna, Sibiu,Iași, București. La edițiile trecute, peste 9.000 de voluntari au plantat peste 300.000 de puieți.


   „Înainte de toate, proiectul nostru este o dovadă a unității naționale, alături de noi participând ONG-uri, instituții ale statului, mii de voluntari, companii, ocoale silvice și școli. Între aceștia menționăm la acestă ediție: Cercetașii României – Centrul Orizont Brașov, Cercetașii României – Centrul Iași, Fundația Rafael. De asemenea, între colaboratorii noștri enumerăm: Direcția Silvică Brașov și ocolul silvic Bucegi Piatra Craiului”, anunță organizatorii.

Anul acesta, obiectivul este plantarea a 70.000 de arbori, încercând să fie mobilizați 2.300 de voluntari.
 
   Cu această ocazie este programată o acțiune de împădurire pe un teren de la Ghimbav!

Acțiunea de la Ghimbav, din jud. Brașov, programată sâmbătă 10 noiembrie 2018, vizează plantarea de puieți pe un teren degradat cu scopul de a crea o bariera fonică pentru viitorul aeroport de la Ghimbav.

Acțiunea de la Ghimbav, jud. Brașov face parte din cele 4 acțiuni organizate în jud. Brașov, jud. Cluj, jud. Iasi si jud. Călărași. Scopul este acela de crea o pădure pe un teren degradat.

Partenerii fără de care nu ar fi avut loc această acțiune sunt: Industrial Park Brasov, împreună cu Benchmark Ghimbav , Harsha Engineers Brașov, Preh Romania și Vestas aircoil A/S.


........................................................................................................

Pe pagina de facebook constituită special pentru acest eveniment, au fost postate detalii referitoare la acțiunea din Ghimbav, de sâmbătă, 10 noiembrie 2018:

„07:30 - Plecăm de acasă spre șantiere, în grup sau separați
09:00 - 10:00 - Ne adunăm și ne grupăm pe plutoane
10:00 - 10:15 - Facem instructajul și protecția muncii
10:15 - 15:00 - Plantăm puieții (desfașurare acțiune propriuzisă)
15:00 - 16:00 - Facem poze , ne bucurăm de rezultate și luăm masa
16:00 - 17:00 - Strângem gunoiul, și ne îndreptăm spre casele noastre
18:00 - Vorbim cu prietenii noștri

Date generale legate de participare:

1. PENTRU ACȚIUNE

Este important să fii îmbrăcat adecvat. Acest lucru înseamnă să fi echipat cu pantaloni lungi, bocanci, tricou cu mânecă lungă și hanorac, dacă vremea este răcoroasă. În pădure temperatura este mai scăzută, ia aminte!

În mod obligatoriu trebuie să ai în dotare un rucsac. În el vei pune cele ce urmează a fi enumerate: hrană pentru o zi, mănuși de lucru, lucruri personale de care ai nevoie.


   Este de preferat să ai un tricou de schimb, poate și o căciulă sau șapcă, în funcție de vremea de afară


  Ia cu tine și o pelerină de ploaie, în caz că se scutură norii peste noi


   Pune și un bidon de apă de minim 1.5 litri și două-trei sandwich-uri, așa cum spuneam (din păcate anul acesta nu vom putea furniza apă și hrană voluntarilor)


   Un baton de ciocolată sau glucoză, fructe uscate sau proaspete, vor face minuni în scurta pauză pe care o vei avea


  Un pachet de șervețele este mai mult decât indicat ;)


   Mănușile protectoare sunt extrem de binevenite pentru cei care vor folosi fie sapa de munte sau lopata și chiar pentru cei ce plantează puieții efectiv


   Dacă ai o sapă, o lopată sau un hârleț, ia-le cu tine. Nu știm câte vor fi și este mai bine să avem în plus decât în minus
NU UITA SĂ IEI CU TINE multă voie bună și dorință de a face un lucru bun alături de prieteni. Împreună înverzim România!

2. SĂNĂTATE


  Dacă ai probleme de sănătate (probleme cardiace sau altele care pot afecta capacitatea ta de muncă și rezistența la efort) este bine să te menajezi. Cel mai important este faptul că ți-ai dorit să fii alături de noi.


   Dacă în timpul acțiunii identifici o problemă de sănătate (sau de oboseală) la tine sau la colegul tău, oprește-te din muncă și adresează-te imediat șefului de pluton

3. COPII


 Nu ne putem asuma nici o responsabilitate față de copiii ce vor participa la această acțiune. Întreaga responsabilitate aparține exclusiv părinților sau însoțitorilor acestora.


  Este important ca pe toată durata acțiunii copiii să stea în imediata vecinătate a părinților, aparținătorilor sau însoțitorilor.


    Părinții vor prezenta și explica pe toată perioada acțiunii copiilor fiecare etapă a procesului de plantare, respectiv se vor implica activ în a identifica elemente din cadrul naturii ce vor fi prezentate copiilor. În fond și la urma urmei acesta este motivul pentru care ați venit cu cei mici, așa-i?

IMPORTANT


  Și un ultim lucru: dacă aveți cazmale / hârlețe sau sape veniți cu ele

Mulțumim! Să ne vedem sănătoși! ”

Comentarii

Ultimă oră