Sari la conținut

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă

actiuni-de-verificare-a-respectarii-masurilor-impuse-in-contextul-starii-de-alerta

Forțele de ordine au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat al acestor acțiuni fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.


Echipe mixte formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Brașov, sub autoritatea instituției Prefectului, au acționat în zonele aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Brașov.


Activitățile desfășurate de către polițiștii brașoveni sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov, privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-Cov-2.


Astfel, ieri, polițiștii au verificat 144 de locații, 66 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 8 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă.


De asemenea, alături de polițiștii locali, au legitimat peste 2.330 de persoane și au verificat 150 de mijloace de transport persoane și alte peste 190 de autovehicule.

În urma acțiunilor, au fost aplicate 173 de sancțiuni contravenționale, dintre care 162 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 11 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, valoarea totală a acestora fiind de 8.000 lei.


Polițiștii au verificat și peste 2.160 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.


Polițiștii brașoveni au continuat și activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.


Reprezentanții IJJ Brașov au legitimat peste 340 de persoane, au verificat 39 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 80 de locații. Totodată, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.000 lei. Au fost verificate 40 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.


Jandarmii din cadrul GJMBv au verificat 52 de locații, au legitimat 95 de persoane și au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.000 lei.


Marți au fost înregistrate și două apeluri TELVERDE pentru semnalări de nerespectare a măsurilor stabilite în context COVID-19.


Cu o zi înainte, a fost înregistrat un asemenea apel. Tot luni, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor (vezi și: BRAȘOV. COVID-19. Sute de amenzi, un dosar penal și un apel la TELVERDE, în ultimele 24 de ore).


„Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică, să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare. Adoptați o conduităp responsabilă și respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur!”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, agent principal Nadia Olaru.

Comentarii

Ultimă oră