Sari la conținut

Află cum alegi cele mai potrivite corpuri de iluminat pentru zona de dining a casei tale!

afla-cum-alegi-cele-mai-potrivite-corpuri-de-iluminat-pentru-zona-de-dining-a-casei-tale

Un mod minunat de a transforma sufrageria într-un loc special de servit masa, astfel încât să iasă în evidență și să arate sofisticat, este prin accesorizarea ei cu un candelabru deosebit. Însă, alegerea corpului de iluminat potrivit pentru această încăpere nu este tocmai ușoară.


Există multe detalii care trebuie luate în considerare înainte de a le alege, dar chiar și atunci este greu să iei o hotărâre în acest sens.


Iată care sunt cei mai importanți factori în funcție de care poți să alegi corpurile de iluminat:


Dimensiunea încăperii


Primul lucru pe care trebuie să-l faci înainte de a căuta diverse modele de lustre și candelabre în magazine sau online este măsurarea camerei. Acest lucru te va ajuta să amenajezi zona de dining fără să încarci spațiul cu un corp prea mare sau, dimpotrivă, să montezi unul care este prea mic, care nu iese în evidență deloc.


În general, unei sufragerii transformate în zonă de servit masa i se potrivește cu siguranță un candelabru mare, dar există și excepții, așa că fii atent la acest aspect.


Dimensiunile mesei


Deși dimensiunea camerei este foarte importantă, masa joacă un rol cheie în procesul de selectare a unei lustre sau a unui candelabru. Așadar, asigură-te că o măsori și iei în considerare și acest detaliu înainte de a alege corpul de iluminat care va fi agățat deasupra ei. Sigur îți dorești ca lustra să fie bine proporționată în raport cu aceasta!


Numărul surselor de iluminat


Poți avea mai multe corpuri de iluminat în același spațiu, dacă crezi că este necesar sau că vor arăta bine. De exemplu, dacă ai o masă lungă, două lustre mai mici, agățate simetric deasupra ei, pot să se potrivească mai mult decât una mare, amplasată în centru.


Procentul necesar de lumină


Pentru a determina câtă lumină trebuie să îți ofere un candelabru, este necesar să iei în considerare câteva detalii, precum dimensiunea camerei, a mesei, forma acesteia, distanța dintre ea și corpul de iluminat (de regulă, în jur de 80 cm), cantitatea de lumină naturală care intră în cameră, dar și stilul de viață sau preferințele tale.


Dacă preferi mai puțină lumină artificială în încăpere, atunci nu este nevoie de un candelabru mare sau de unul cu multe becuri. În orice caz, este o idee bună să optezi și pentru un întrerupător tip dimmer, ce permite reglarea intensității acesteia.


Stilul de decor


Când vine vorba de stil, recomandarea generală este să alegi un candelabru care să se potrivească cu decorul camerei. Există, însă, cazuri în care designul este eclectic sau nu este extrem de bine definit.


Astfel, pentru o sufragerie modernă, vei putea alege modelul preferat de lustră, vintage ori retro, dacă dorești să creezi un contrast în încăpere sau dacă vrei să atragi atenția asupra tavanului înalt.


Locul în care vor fi montate


Cel mai bun loc pentru a agăța un candelabru sau o lustră într-o astfel de încăpere este deasupra mesei. Acest lucru poate pune uneori probleme, deoarece majoritatea corpurilor de iluminat sunt poziționate în centrul tavanului.


Poți remedia situația în mai multe moduri. Cea mai simplă modalitate dintre toate presupune montarea unui cârlig în tavan și utilizarea acestuia pentru a repoziționa corpul de iluminat direct deasupra mesei.


Posibilitățile în ceea ce privește alegerea unui corp de iluminat sunt nenumărate, însă, dacă vei ține cont de toate sfaturile de mai sus, te vei putea bucura zi de zi de rezultatele obținute.


Sursa foto: shutterstock.com

Comentarii

Ultimă oră