Sari la conținut
ai-carte-iei-parte-mix-actual-16042018

“Ai carte, iei parte!”. Parte la cel mai mare lanț din lume, format din oameni care... citesc !

Brașovul are șansa duminică, 22 Aprilie, să intre în Cartea recordurilor, la vremea când cititul devine o marfă tot mai rară printre tineri.


Recordul actual, de 3071 de oameni care citesc împreună, a fost stabilit ïn India.

Hai să fie Brașovul primul de acum înainte!

Este chemarea a doi tineri din Brașov, Andrea Andrei și Alexandru Rareș Crețu, la bucuria lecturii. La solidaritate și, da, la veselie și dar. Cultura și Lectura vor aduce întotdeauna oamenii mai aproape. Și pentru că tot sărbătorim Centenarul Marii Uniri , nu ar fi frumos să sărbătorim uniți prin carte? Cu o zi chiar înainte de Ziua Internațională a Cărții ne întâlnim la 12 la Modarom ( ca pe vremuri, “ în colț la Modarom”!) și formăm împreună cel mai mare lanț (spiralat!) de oameni care citesc. Pe toată strada Republicii, până în Piața Sfatului.

Venim și cu o carte de dar sub braț și plecăm acasă cu alta, pentru că facem schimb. Mai veseli, negreșit și cu un record pentru Brașovul diaconului Coresi.

Pentru că o fi azi Coresi nume de mall, dar mult mai multă lumină ne-a adus diaconul cu tiparniță din Șcheii Brașovului.


Iar dacă ne gândim că Alex Crețu e și băiatul cu săculeții cu dar din Cristian și fondatorul C’Art Fest-ului care ne-a pus frumușel pe harta României culturale, putem spera ca și “ Omul și cartea” să fie un nou și frumos început brașovean.


Emisiunea aici:

Comentarii

Ultimă oră