Sari la conținut

Ajutoarele alimentare de la UE se lasă aşteptate

ajutoarele-alimentare-de-la-ue-se-lasa-asteptate

Brașovenii mai au de așteptat până să intre în posesia ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană. Licitația pentru pachetele alimentare a fost contestată. Reprezentanții Prefecturii anunțaseră iniţial că de la jumãtatea lunii martie va începe distribuirea ajutoarelor.

Licitaţia referitoare la lotul din care făcea partea Brașovul, alături de alte trei județe a fost contestat. În total, din cele 13 loturi, 11 au fost contestate, iar Prefectura Brașov așteaptă noi clarificări de la Ministerul Fondurilor Europene, comunicând situația tuturor celor 58 de localități din județ. „Dacă anul trecut, pentru programul operaţional 2014-2015, pachetele au început să fie livrate în Braşov spre sfârşitul lui noiembrie, începutul lui decembrie, suntem deja într-o întârziere de luni bune”, a declarat Ciprian Popa, consilier juridic din Prefectura Braşov.
În cadrul acestui program de ajutorare, vor fi distribuite mai multe pachete cu  făină de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, conserve cu carne de vită, pateu, orez, pastă de tomate şi fasole. De această formă de protecţie socială beneficiază familiile şi persoanele singure, beneficiarii  de alocaţie pentru susţinerea familiei, şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj de până la 450 lei, precum şi cei neindemnizaţi, pensionarii ale căror venituri sunt de până la 450 lei/lună inclusiv, vârstnicii care beneficiază de pensia minimă garantată, veteranii şi invalizii de război, foştii deţinuţi politic, revoluţionarii, persoanele cu handicap şi cele fără venituri.

Comentarii

Ultimă oră