Sari la conținut

Ajutor de încălzire pentru sistemele electrice

ajutor-de-incalzire-pentru-sistemele-electrice

Nu doar braşovenii care se încălzesc în sistem centralizat sau au centrale termice individuale sau folosesc lemne vor avea subvenţii la căldură. Din acest sezon vor beneficia de sprijin financiar şi familiile care folosesc reşouri, radiatoare şi centrale pe energie electrică.
Procesul de acordare a ajutoarelor nu va începe, însă, până când normele de aplicare nu vor intra în vigoare. Până atunci, şefii Agenţiei pentru Plăţi şi Prestaţii Sociale (APPS) se întâlnesc cu reprezentanţii direcţiilor sociale din primăriile din judeţ pentru a le prezenţa modificările legislative legate de acordarea ajutoarelor de încălzire pentru sezonul rece 2013-2014.
S-au introdus prevederi special pentru ajutoarele de încălzire a locuinţei, cu energie electrică. Pentru aceste tipuri de subvenţii, limitele de venituri ale beneficiarilor sunt aceleaşi că în cazul sprijinului financiar pentru gaze naturale şi lemne, limita superioară fiind de 615 lei de persoană.
„A apărut ca urmare  a faptului că existau astfel de situaţii. Persoane care utilizau pentru încălzirea locuinţei diverse surse alimentate cu energie electrică: reşouri, radiatoare, astfel de instalaţii de încălzit” a explicat Diana Borş, director  general AJPPS Braşov.
Pe de altă parte, ajutoarele pentru încălzire cu ajutorul energiei electrice variază în funcţie de veniturile familiilor. Astfel, 240 de lei vor primi familiile sau persoanele care au cele mai mici venituri până la 155 de lei, iar 48 de lei va ajunge drept subvenţie la cei cu venituri de până la 615 lei de persoană. Pentru diseminarea informaţiilor incluse în legislaţia modificată, reprezentanţii agenţiei se întâlnesc în mod frecvent cu şefii direcţiilor sociale din primăriile din judeţ.
„Pe perioada următoare, după apariţia normelor de aplicare, cu sprijinul prefectului, ne vom întâlni şi cu primarii, astfel încât şi dânşii să ştie exact care sunt reperele legale ca să-şi poată organiza activitatea de primire a cererilor” a adăugat Diana Borş, director  general AJPPS Braşov.
Datorită includerii ajutoarelor de căldură şi pentru cei ce se încălzesc în această iarnă cu energie electrică, numărul beneficiarilor va creşte considerabil faţă de anii trecuţi.
În sezonul rece 2012-1013 în judeţ au fost acordate subvenţii pentru 2500 de familii incluşi în sistemul centralizat, 11.300 de familii au primit ajutor pentru încălzirea locuinţelor cu gaze natural, şi aproximativ 4.600 s-au bucurat de sprijin financiar pentru achiziţionarea lemnelor de încălzit.

Comentarii

Ultimă oră