Sari la conținut

Alege Freze Electrice de Calitate Pentru Frumusețea Unghiilor Tale

alege-freze-electrice-de-calitate-pentru-frumusetea-unghiilor-tale

La capitolul îngrijire personală, tehnicile de manichiură și îngrijire a mâinilor sunt tot mai evoluate. Tehnologia a pătruns destul de mult și în această zonă și astăzi vorbim despre metode și ustensile extrem de evoluate, care sunt utilizate pentru realizarea unor manichiuri cu totul speciale.


Dacă majoritatea instrumentelor pe care le știai până nu demult existau doar în varianta manuală, așa cum este de exemplu pila de unghii, astăzi putem vorbi despre utilizarea pilelor electrice și a frezelor electrice, indispensabile pentru realizarea unor unghii care să arate impecabil. Faptul că s-a făcut trecerea la acest tip de instrumente, vine să ușureze foarte mult întreaga muncă a celor care se ocupă de înfrumusețarea unghiilor.


Cum alegi o freză electrică de calitate și la ce este folosită

Freza electrică este folosită cu precădere în saloanele de manichiură pentru aplicarea unghiilor false. Utilizarea unui astfel de instrument este foarte importantă, pentru că în acest fel rezultatul va fi cel așteptat: o manichiură superbă, extrem de rezistentă. Însă, pentru ca freza electrică să își poată dovedi utilitatea și calitățile, este foarte importantă îndemânarea tehnicianului care aplică unghiile.


Există mai multe tipuri de freze și pile electrice care se folosesc în funcție de starea unghiilor, naturale sau unghii false. Capetele utilizate în tehnica unghiilor false sunt fie de diamant (pudră diamantată), fie de carbid (carbură de calciu).


Frezele cu diamante se utilizează pentru curățarea patului unghiei în zona cuticulară. Acestea au vârful subțire și rotunjit și permit desprinderea pieliței și depunerilor în exces de pe suprafața unghiei. Capetele cilindrice se utilizează, de obicei, la subțierea unghiilor îngroșate ori la curățarea suprafeței unghiei naturale.


Frezele de carbid în formă de săgeată cu vârful rotund sau ascuțit sunt utilizate pentru a îndepărta excesul de gel de lângă cuticulă. Tot acestea mai sunt folosite și pentru subțierea vârfului unghiilor false, fiind ușor de utilizat și în zonele mai greu accesibile.


Alege și o mandrină pentru freză de unghii silențioasă cu care să se poată executa eficient orice operațiune, de la înlăturarea gelului sau porțelanului, până la sculptură, gravare și alte operațiuni asemănătoare. Este foarte important ca aceasta să fie ușor de folosit pentru că acest lucru va duce la obținerea unor rezultate excelente.

Care este cel mai potrivit nivel de duritate al frezei de unghii


Nivelul de duritate al capetelor frezelor nu este unul standard. În procesul de realizare a unei manichiuri se vor folosi capete cu diferite nivele de duritate, în funcție de operațiunea care urmează să fie făcută.


Doar în acest fel se poate realiza o manichiură impecabilă. Capetele cu duritate mai mare se vor folosi pentru a îndepărta excesul de material de pe suprafața unghiei. Capetele cu duritate medie sau fină se folosesc pentru uniformizare, înlăturându-se unele posibile striații de pe suprafața materialului.


Freza electrică are un rol foarte important în manichiură, însă o condiție esențială ca lucrurile să se desfășoare corect este ca aceasta să fie utilizată doar de către cei care au cunoștințele și îndemânarea necesare pentru a folosi astfel de instrumente.


Freza electrică este un instrument sigur care nu pune în pericol integritatea unghiilor, atât timp cât este folosită corespunzător. Specialiștii recomandă ca freza de unghii să nu fie utilizată pe unghiile naturale, fără o pregătire tehnică solidă în acest domeniu, tocmai pentru că există riscul deteriorării suprafeței unghiei.

Comentarii

Ultimă oră