Sari la conținut
alimente-care-te-impiedica-sa-dormi

Daca ai avut probleme mari cu somnul in ultima vreme si adormi greu, atunci ar fi bine sa stii ca exista anumite alimente care iti fac intrarea in lumea viselor mult mai grea. Afla care sunt ele citind mai jos.

Alimentele fermentate precum branza cu mucegai, contin tiramina. Compusul acesta stimuleaza creierului si nu-l lasa sa se odihneasca. O sursa de tiramina sunt si branzeturile maturate si pestele afumat. Asadar ar fi bine sa mananci alimente proaspete cu cel putin o ora sau, mai bine, doua inainte de culcare si evita-le pe cat poti pe cele care contin calorii foarte multe, intrucat vei deborda de energie si vei uita de somn, chiar daca tu te simti obosita.

Desi hidratarea este importanta, nu abuza nici de apa sau de alte lichide inainte de a merge la somn. S-ar putea sa fii nevoita sa mergi de mai multe ori pe noapte la baie, iar asta iti va afecta ciclul normal de somn si nu vei face decat sa te simti obosita in urmatoarea zi.

Mancarurile acide pot cauza arsuri gastrice si disconfort pe timp de noapte, asa ca evita sa consumi combinatii pe baza de rosii sau alimente condimentate. Este recomandat sa mananci ceva picant sau sa bei un suc de citrice cu cel putin trei ore inainte de somn.

Alcoolul nu te ajuta deloc cu somnul bun, asa ca paharul pe care-l servesti dupa cina ar fi bine sa ramana numai un pahar. Prea mult alcool iti afecteaza somnul profund si nu te vei simti deloc odihnita a doua zi.

Sursa lyla.ro

Comentarii

Ultimă oră