Sari la conținut

„Ambasada franceză” din Săcele se va transforma într-un imobil de locuinţe sociale

ambasada-franceza-din-sacele-se-va-transforma-intrun-imobil-de-locuinte-sociale

Primăria Săcele a semnat recent un contract de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în vederea construcţiei unor locuinţe sociale în municipiu. Dacă proiectul „caselor NATO”, care fuseseră amenajate cu acest scop de către Consiliul Judeţean, s-a dovedit a fi un eşec, edilii săceleni au decis să amenajeze locuinţe pentru familiile nevoiaşe în cartierul Electroprecizia.


    Practic, Primăria a obţinut această finanţare pentru a moderniza complet clădirea cunoscută de localnici ca „Ambasada Franceză”, care este o ruină şi un decor numai bun pentru un film horror cu fantome.

După cum a precizat primarul Virgil Popa, investiţia pentru amenajarea a 27 de locuinţe sociale în acest imobil este de 7.446.842 lei (inclusiv TVA), respectiv 1,57 milioane de lei. 6.098.356 lei din această sumă va fi asigurată de la bugetul de stat prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi 1.348.486 lei de la bugetul local.


     Durata de implementare a proiectului este de 3 ani, însă edilii vor trebui să deruleze o procedură de licitaţie pentru proiectare şi lucrarea propriu-zisă.

Comentarii

Ultimă oră