Sari la conținut

Primăria Braşov a triplat tarifele pe care trebuie să le plătească persoanele fizice sau juridice pentru tăierea copacilor de pe domeniul public. Mai mult, cei care distrug spaţiile verzi pe lângă amenzi vor plăti şi despăgubiri care ajung până la 500 de lei. Acestea sunt o parte dintre noutăţi propuse de proiectul de Regulament al spaţiilor verzi aflat zilele acestea în dezbatere publică.
* De la 20 la 75 de lei. Asociaţiile de proprietari sau braşovenii care primesc aviz din partea Primăriei pentru tăierea unui copac trebuie să achite contravaloarea a trei puieţi din specia pe care vor să o taie. Pentru un puiet de arbore foios se achită 35 de lei., iar 60 de lei pentru un puiet de arbore răşinos. Puieţii de foioşi ornamentali sau răşinoase au tarife între 50 şi 75 de lei. Dacă se doreşte tăierea unui arbust sumele percepute sunt între 20 şi 30 de lei.
* Trandafir de 150 lei bucata. Pentru tăierea sau toaletarea ilegală a copacilor se plătesc amenzi cuprinse 250 şi 2.500 de lei. În noul regulament s-au introdus şi despăgubiri pentru distrugerea copacilor şi a spaţiilor verzi. Pentru un arbore foios, răşinos sau fructifer se va achita o despăgubire de 500 de lei. Distrugerea unui puiet, indiferent de specie, va costa 350 de lei. Tot atât costă şi distrugerea unui metru pătrat de gard viu. Trandafirii sau florile ornamentale distruse vor costa 150 de lei firul. Iar ruperea florilor "mărunte" de pe domeniul public 20 de lei.

Comentarii

Ultimă oră