Sari la conținut

Americanii de la Purolite au închis fabrica de la Victoria şi au trimis în şomaj 285 de oameni

americanii-de-la-purolite-au-inchis-fabrica-de-la-victoria-si-au-trimis-in-somaj-285-de-oameni

Plecarea survine după un conflict comercial cu miliardarul Niculae


    Compania Purolite SRL, parte a grupului american Purolite, a anunţat faptul că a încetat toate activităţile de producţie din România începând cu data de 2 iunie 2020.

Decizia luată este rezultatul imposibilităţii ajungerii la un acord comercial pentru epurarea apelor reziduale cu societatea Viromet SA, companie controlată de omul de afaceri Ioan Niculae, contract esenţial pentru derularea în continuare a activităţii în fabrica pe care o deţine în Victoria.


   Purolite și-a exprimat pe această cale mulţumirea faţă de toţi angajaţii şi partenerii comerciali care au ajutat la succesul a 25 de ani de activitate în România.


    Investiţiile companiei Purolite în România însumează peste 100 de milioane de dolari.


  Anual, Purolite a plătit în România taxe şi contribuţii în valoare de circa 5 milioane de dolari, a oferit locuri de muncă pentru 285 de profesionişti şi a contractat servicii şi materii prime de la numeroşi furnizori locali. Compania a oferit donaţii şi sponsorizări către organizaţii şi cauze locale în valoare de peste 50.000 de dolari în fiecare an, a susţinut şcolile din zonă şi a ajutat spitalele din Ţara Făgăraşului şi Braşov în timpul crizei COVID 19.

Comentarii

Ultimă oră