Sari la conținut
ample-lucrari-la-transfagarasan-din-2015

Lucrări de amploare programate să se desfăşoare în vara acestui an pe Transfăgărăşan şi menite să menţină drumul deschis mai multe luni pe an au fost amânate pentru anul viitor, din lipsa autorizaţiei de construcţie, au anunţat oficiali ai CNADNR.

Oficiali ai CNADNR au fost întrebaţi, într-o conferinţă de presă la Sibiu, de ce nu au mai fost începute lucrările de construcţie pe Transfăgărăşan, anunţate de fostul ministru al Transporturilor Dan Şova în luna mai şi care aveau menirea de a ţine acest drum deschis mai multe luni pe an.

"Nu au început lucrările şi, din păcate, timpul favorabil pentru lucrările pe Transfăgărăşan s-a terminat. A fost o problemă de autorizaţie de construire, nu am reuşit să prelungim autorizaţia. Avem promisiuni ca săptămâna viitoare să scoatem autorizaţia de construire, dar din păcate pentru Transfăgărăşan este prea târziu", a declarat Adriana Nicula, director regional Braşov al CNADNR.

Ea a explicat că a existat o autorizaţie de construcţie, dar nu au existat banii necesari şi, până când a fost alocată suma pentru lucrări, a expirat autorizaţia de construcţie.

"Din păcate, timpul nu mai este în favoarea Transfăgărăşanului, dar asta nu înseamnă că nu putem începe la anul în forţă şi din timp. Să nu începem în august, ci în iunie, iulie, când se vor putea face lucrări", a declarat Adriana Nicula.

Potrivit acesteia, pe durata lucrărilor, circulaţia pe Transfăgărăşan nu se va închide, ci vor exista restricţii.

În luna mai, ministrul Transporturilor de la acea vreme, Dan Şova, şi oficiali ai CNADNR anunţau că pe Transfăgărăşan vor începe lucrări de amploare, astfel încât acest drum să fie închis "maximum trei luni pe an", valoarea totală a lucrărilor programate pe versantul nordic fiind de 67 de milioane de lei.

Comentarii

Ultimă oră