Sari la conținut

Analiza „am gripă sau Covid?”: disponibilă şi la Braşov

analiza-am-gripa-sau-covid-disponibila-si-la-brasov

Analiza „am gripă sau Covid?”: disponibilă şi la Braşov, costă 375 de lei


  Un furnizor de servicii de diagnostic de laborator din România a lansat în premieră testul combinat de depistare a ARN-ului viral SARS-COV-2 (testul de referinţă pentru diagnosticul specific de COVID-19) şi Influenza A/B (virusul gripal A/B).


     Testul RT PCR multiplex permite detectarea simultană şi diferenţierea virusurilor care determină boli respiratorii.


    Recoltarea probelor se poate face în 32 de centre ale Synevo România din Braşov, la preţul de 375 lei. Programul de recoltare la centrele Synevo din Braşov este de luni până vineri între 11:30 – 14:00 (doar în baza unei programări online).


     Probele sunt recoltate de la nivel nazofaringian, iar rezultatele vor fi raportate autorităţilor, conform legislaţiei în vigoare pentru cele doua patologii, gripă şi Covid-19.


    Similaritatea manifestărilor clinice din infecţiile virale face ca diagnosticarea exclusiv pe baza simptomelor clinice să fie dificilă. Testarea RT PCR multiplex depistează dacă pacientul este pozitiv la una dintre categoriile de virusuri implicate cel mai frecvent în apariţia infecţiilor respiratorii din sezonul rece, oferind medicilor informaţii cheie pentru un diagnostic corect şi rapid, în vederea administrării celui mai potrivit tratament.

„Ne bucurăm că am reuşit să facem disponibil acest test într-un interval foarte scurt de la lansarea sa internaţională, venind în sprijinul medicilor, pacienţilor şi autorităţilor implicate în gestionarea pandemiei de Covid-19. Apropierea sezonului gripal va îngreuna sensibil munca medicilor, simptomatologia pentru SARS Cov2 şi pentru virusurile gripale Influenza A şi B fiind foarte apropiată”, a declarat Antoanela Curici, director medical Synevo România (foto).

Comentarii

Ultimă oră