Sari la conținut

Aparate de identificare a banilor falși vor fi montate la casieriile pieţelor din Brașov

aparate-de-identificare-a-banilor-falsi-vor-fi-montate-la-star-astra-dacia-tractorul-si-bartolomeu

Chiar dacă bancnotele şi monedele româneşti sunt unele dintre cele mai „securizate” din lume, falsificatorii de bani au reuşit să le „reproducă”.

În ultima vreme mulți dintre vânzători, sunt foarte atenţi în special la bancnotele de 50 sau 100 de lei şi le verifică având grijă, cu mare atenţie.

Pe lista „plasatorilor” de bani falşi sunt şi pieţele agroalimentare, pentru că vânzătorii de legume sau fructe pot fi mai uşor induşi în eroare. Ulterior, comercianţii (fără să ştie că utilizează bani falși, pentru că i-au primit de la cumpărători ) folosesc banii încasaţi pentru a plăti taxele de piaţă.

Pentru a evita aceste situaţii, Serviciul Public de Administrare a Pieţelor din Primăria Braşov a decis să cumpere aparate care să permită detectarea bancnotelor şi monedelor false.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, în cursul acestui an, serviciul va achiziţiona cinci astfel de dispozitive, care vor fi duse în pieţele agroalimentare Star, Dacia, Astra, Tractorul şi Bartolomeu. Aceste aparate vor fi folosite la casieriile pieţelor, acolo unde comercianţii îşi plătesc taxele de ocupare a tarabelor şi autorizaţiile. Pentru cumpărarea celor cinci aparate, sunt prevăzuţi banii în bugetul de cheltuieli al serviciului.

Comentarii

Ultimă oră