Sari la conținut

Aparate pentru dezinfecţia aerului, la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov

aparate-pentru-dezinfectia-aerului-la-spitalul-de-boli-infectioase-brasov

Spitalul de Infecţioase Braşov se dotează cu 10 aparate pentru dezinfecţia aerului

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov a decis să investească în echipamente necesare pentru dezinfecţia aerului, astfel încât riscul transmiterii unor boli pe această cale să se reducă la minimum. Recent, unitatea sanitară a făcut achiziţia, fiind semnat un contract în valoare de 220.150 de lei, cu tot cu TVA, pentru achiziţia a zece aparate de purificare a aerului care ar urma să fie montate atât în saloane, cât şi în sălile de tratament, laboratoare sau holuri.

Echipamentele vor fi furnizate şi montate de firma braşoveană Chantel Sante, care a fost câştigătoare a licitaţiei publice derulate de spital, în cel mult opt luni, conform contractului.

   Valoarea estimată iniţial pentru achiziţie era de 251.125 de lei, cu tot cu TVA.

     În plus, în vederea reducerii riscului apariţiei unor infecţii generale sau nozocomiale, conducerea spitalului voia să cumpere cu această ocazie şi un aparat special pentru verificarea calităţii curăţeniei, prin intermediul acestuia putând fi observat cât de curate sunt suprafeţele dezinfectate sau dacă au rămas unele „impurităţi”. Licitaţia pentru acesta a fost însă anulată pe cale administrativă.

Comentarii

Ultimă oră