Sari la conținut

Aplicație pentru promovarea valorilor şi simbolurilor locale - Braşov Travel Guide

aplicatie-pentru-promovarea-valorilor-locale-brasov-travel-guide

Braşovul are o nouă aplicaţie smartphone : Braşov Travel Guide!

Asociația „Mă Implic” implementează proiectului cultural Sm@rtCult Brașov, prin lansarea aplicației pentru smartphone Brașov Travel Guide și a videoclipului de promovare ,,Simboluri brașovene și naționale”, dedicat Centenarului.

Pe lângă monumentele istorice, prin această aplicaţie, turiştii pot descoperi 68 de obiective turistice, o parte a patrimoniului construit al Braşovului, locuri încărcate de istorie sau informații despre personalităţi de valoare națională.

Aplicația permite explorarea zonei turistice a Brașovului prin intermediul a trei trasee culturale, în limbile română și engleză.


   În contextul anului Centenar, unul dintre traseele propuse cuprinde locuri și monumente în care s-au desfășurat evenimentele care au avut consecințe în planul luptei pentru drepturi politice și naționale a românilor din Transilvania și Țările Române, printre care s-a numărat și casa negustorului Ion Nica, în care a fost elaborat programul revoluției din Moldova, sau locul din Scheii Brașovului, unde a fost intonat, pentru prima dată, imnul național.

Totodată, iniţiatorii proiectului au realizat şi un videoclip de promovare a Braşovului, prin simboluri locale precum Junii Braşoveni şi ale lor tradiţii, dar şi Ziua Jocului Braşoveanca.

 „Braşov Travel Guide” reprezintă  o abordare nouă prin care turistul află adevăruri istorice bine documentate care promovează oraşul Braşov ca pe o entitate multiculturală și recomandă trasee de străbătut și obiective importante și interesante de descoperit.

Proiectul este finanțat din Bugetul Primăriei Brașov și este inițiat de Asociația „Mă Implic”, în calitate de co-finanțator și are o valoare totală de aproape 100.000 de lei.

Aplicația este disponibilă pe Google Play și IOS.

Comentarii

Ultimă oră