Sari la conținut

Aproape 1 milion de euro pentru proiectele studenților Universității Transilvania din Brașov

aproape-1-milion-de-euro-pentru-proiectele-studentilor-universitatii-transilvania-din-brasov

Cei care au participat la competiția „Fii în centru!” și au venit cu idei pentru îmbunătățirea activității în universitate vor primi finanțarea necesară pentru începerea proiectelor.

Pentru această competiție, Universitatea Transilvania din Brașov a pus la dispoziția studenților nu mai puțin de 1 milion de euro, din fonduri proprii. Banii vor fi folosiți atât pentru achiziția de echipamente și software, cât și pentru bursele studenților implicați în proiect.

Bursele ajung până la suma de 25.500 de euro pentru o echipă. Tinerii au avut la dispoziție o lună să vină cu idei și să realizeze proiecte care să îmbunătățească activitatea universității. În total, 50 de proiecte au fost depuse. Dintre acestea, 10 au fost selectate pentru finanțare. Începând cu semestrul al doilea, studenții vor începe implementarea proiectelor.

Cea mai mare sumă alocată unui proiect este de aproape 100.000 de euro. Banii vor fi utilizați pentru dezvoltarea unui centru de aptitudini practice prin simulare în medicină. Pe lângă manechinele și aparatura medicală necesară, în cadrul proiectului vor fi organizate și cursuri de prim ajutor pentru studenți și comunitatea brașoveană. De asemenea, în cadrul unui alt proiect estimat la puțin peste 90.000 de euro, studenții vor transpune materialele didactice în realitate virtuală. Spre exemplu, la Medicină, cursanții vor putea să vadă o inimă în format tridimensional și să-i studieze secțiunile.

Ori cursanții de la Inginerie Mecanică vor putea să studieze în realitate virtuală, un motor și secțiunile lui. Alte două proiecte propuse vizează dezvoltarea unor sisteme de detecție și protecție a persoanelor cu SARS-COV-2. Și tot la capitolul protecție epidemiologică se încadrează și proiectul echipei care va realiza un robot care va dezinfecta sălile, cu ajutorul lămpilor cu lumină UV.

Comentarii

Ultimă oră