Sari la conținut
armata-sua-va-avea-propria-gara-la-voila

Ministerul Apărării Naţionale va prelua de la CFR SA un teren de circa 870 de mp de la Gara CFR Voila, precum şi instalaţii feroviare, în vederea amenajării unei zone speciale ce va fi folosită de trupele NATO care utilizează baza militară de la Cincu.

Pentru realizarea acestui transfer, MApN a realizat un proiect de act normativ, care a trecut de etapa de consultare publică şi urmează să fie supus aprobării Guvernului.

Potrivit documentației aferente proiectului, după preluarea în administrarea MApN, părţile de imobile vor fi puse la dispoziţia partenerului american, în condiţiile Aranjamentului de implementare în domeniul imobiliar încheiat între părţi, în baza acordului dintre România şi Statele Unite ale Americii, în vederea realizării unei rampe de capăt pentru îmbarcarea şi debarcarea tehnicii, trupelor şi diverselor materiale necesare procesului de instruire ale forţelor SUA şi forţelor naţionale în poligonul Cincu.

Aceste lucrări fac parte dintr-un program de investiţii mai amplu, pentru că SUA investeşte peste 20 milioane de euro în modernizarea poligonului de la Cincu.

Comentarii

Ultimă oră