Sari la conținut

Asistent virtual, în faza de testări, la Muzeul Casa Mureşenilor

asistent-virtual-in-faza-de-testari-la-muzeul-casa-muresenilor

„IA” răspunde la aproape 400 de întrebări despre Braşov, muzeu şi familia Mureşianu!

Muzeul Casa Mureşenilor Braşov ne-a obişnuit în ultimii ani cu utilizarea celor mai noi tehnologii din domeniul IT în prezentarea exponatelor. Muzeul a venit până şi cu holograme care ofereau informaţii interesante despre diverse evenimente.

Acum, însă, muzeografii pun la punct o nouă găselniţă în a face muzeul mai atractiv şi pentru generaţiile tinere: un asistent virtual, care ascultă întrebările vizitatorilor şi răspunde la acestea.

Aplicaţia bazată pe inteligenţă artificială este în faza de testări beta, iar în cel mai scurt timp urmează să fie prezentată publicului larg, potrivit directorului muzeului, Valer Rus.


   „IA” va putea răspunde la aproape 400 de întrebări despre Braşov, muzeu şi familia Mureşianu. Această bază de date va fi completată în anii următori cu noi informaţii, menite să crească accesibilitatea publicului la valorile moştenirii culturale locale şi naţionale.


    Aplicaţia este una în premieră naţională, iar proiectul este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi de către Consiliul Judeţean Braşov, fiind realizat de o echipă interdisciplinară formată din cercetători şi specialişti ai Universităţii Transilvania şi ai Muzeului Casa Mureşenilor.

Comentarii

Ultimă oră