Sari la conținut

Asociația Zi de Bine împreună cu Fundația Comunitară Brașov construiesc Hub-ul comunitar „La un Loc”

asociatia-zi-de-bine-impreuna-cu-fundatia-comunitara-brasov-construiesc-hubul-comunitar-la-un-loc

„La un Loc” este un pavilion multifuncțonal, mobil, modular și demontabil, construit pentru întreaga comunitate

Fundația Comunitară Brașov va avea, începând din această lună, o casă nouă. Asociația Zi de Bine alături de NOD Markerspace vor construi la Brașov un Hub comunitar unde oamenii să se poată aduna, în siguranță, #LaUnLoc. Noul spațiu, conceput sub forma unui pavilion mobil, modular și demontabil, va putea funcționa atât închis, cât și desfășurat, utilat cu gradene mobile, decorate cu plante perene, astfel încât să formeze o zonă de amfiteatru în aer liber. #LaUnLoc va putea permite desfășurarea evenimentelor organizate de către Fundația Comunitară Brașov.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului #LaUnLoc, este de 35.000 Euro și este asigurat de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul EON România și UniCredit Bank.

Hub-ul comunitar #LaUnLoc va fi amplasat în Cartierul Coresi, actualmente cel mai mare proiect de regenerare urbană din România, ce reunește zilnic, într-un eco-sistem integrat, peste 10.000 de oameni care lucrează sau locuiesc în această comunitate.

„Ne dorim ca LaUnLoc, noul Hub comunitar ce va fi construit în Brașov, să devină pentru oameni locul în care se pot simți ca acasă. LaUnLoc este conceput ca un spațiu extrem de versatil ce va putea fi adaptat în funcție de nevoile comunității: spațiu de întâlnire și de odihnă, spațiu pentru dezbatere publică și pentru expoziții edu-culturale, spațiu pentru activități artistice, educaționale sau terapeutice. Cel de-al 20-lea proiect lunar pe care-l susținem este despre comunitate și suntem nerăbdătoare să ne vedem #LaUnLoc”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Fundația Comunitară Brașov face parte dintr-o mișcare națională alături de alte 18 fundații comunitare din țară și are misiunea de a crea punți între nevoile și resursele locale și de a acționa ca un catalizator pentru o comunitate mai unită, mai generoasă și mai solidară.

”În cei aproape 7 ani de la înființare, Fundația Comunitară Brașov a finanțat și mentorat 206 proiecte comunitare în valoare de 2.781.774 ron, prin mobilizarea donatorilor corporate, a celor individuali și a persoanelor resursă din comunitate. Odată cu acest Hub comunitar, ne vom putea organiza evenimentele într-un spațiu interactiv, în care oamenii să se simtă confortabil și unde să își dorească să revină cu drag. Avem pe listă o mulțime de evenimente în următoarea perioadă și suntem extrem de entuziasmați că le vom putea desfășura în noua noastră casă, #LaUnLoc”, a declarat Laura Popeea, Director Executiv, Fundația Comunitară Brașov.

Mai multe detalii despre programele Fundației Comunitare Brașov, puteți găsi aici.

Comentarii

Ultimă oră