Sari la conținut

Astăzi putem să vizităm Peleşul fără să plătim bilet de intrare!

astazi-putem-sa-vizitam-pelesul-fara-sa-platim-bilet-de-intrare

Vizitarea Castelului Peleș va fi gratuită astăzi, pentru a se puncta în mod fericit faptul că împlinesc 133 de ani de la inaugurarea sa oficială.

În data de 5 octombrie este sărbătorită Ziua Castelului Peleș. La 133 de ani de la inaugurarea oficială a construcției ca sediu al "noii dinastii", turiștii vor avea acces în regim de gratuitate în intervalul orar 11:15 — 16:15 (ultima intrare). Publicul va putea vizita gratuit parterul și etajul întâi al Castelului.

Castelul Peleș din Sinaia, a fost reședință de vară a regilor României. Construcția acestuia a început în anul 1873, la cererea regelui Carol I, și a fost finisată în anul 1914. Clădirea a fost proiectată de către arhitecții Johannes Schultz, Carol Benesch și Karel Liman.

Castelul Peleș, situat pe domeniul regal din stațiunea Sinaia, a fost construit între anii 1873 și 1914, la inițiativa Regelui Carol I, ca reședință de vară a cuplului regal al României, având 160 de camere, dintre care 80 de dormitoare și 30 de săli de baie foarte moderne pentru epoca în care a fost construit.

La data de 7 octombrie 1883 a avut loc ceremonia inaugurării castelului.

În după amiaza zilei de 7 octombrie 1883 ceremonia inaugurării castelului, sediul "noii dinastii', a început cu o slujbă religioasă și cu sfințirea apei, la care au asistat Regele Carol I și Regina Elisabeta, primul ministru Lascăr Catargiu și mai mult de 50 de invitați din toate corpurile statului, o parte a unui batalion de vânători și un numeros public din Sinaia și din București. Sosiseră cu Orient Expresul în gara Sinaia și invitați străini, diplomați și redactori ai ziarelor de prestigiu. S-a intonat imnul național și pe turnul cel mare al Castelului s-a ridicat Tricolorul, drapelul național, care a fost salutat de trei salve de tun. După ce invitații au vizitat Castelul Peleș toți participanții la inaugurare au fost poftiți la un ceai în salonul de muzică unde Regina Elisabeta a cântat acompaniată de pian câteva arii de opere și două cântece românești.


    Castelul Peleș este unul dintre cele mai importante edificii de tip istoric din România și unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de-a doua jumătăți a secolului al XIX-lea.

Comentarii

Ultimă oră