Sari la conținut

Atentie la manipularea echipamentelor, care nu dispun de sisteme de franare!

atentie-la-manipularea-echipamentelor-care-nu-dispun-de-sisteme-de-franare-

Reprezentanții Serviciului Public Local Salvamont Brasov au fost solicitat sa intervina in mai multe cazuri de persoane, care s-au accidentat sau au ramas blocate in timp ce practicau sporturile de iarna pe partiile de schi sau sanius din Poiana Brasov si Masivul Postavarul.

Salvatorii montani ajunsi la locul solicitarii au acordat persoanelor accidentate primul ajutor. Printre altele este vorba și de cazul unui copil, care a suferit un traumatism de bazin, fiind lovit de o placa de snowboard scapata pe partie.

Salvatorii montani le recomandă practicantilor, care au echipamente care nu dispun de sisteme autonome de franare, cum este cazul placilor de snowboard sau schiurilor cu modele vechi de legaturi, sa manifeste prudenta in manipularea acestora, deoarece odata scapate, acestea pun in primejdie persoanele aflate in aval. De la inceputul sezonului de schi, salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 245 de cazuri, implicand 252 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau care au trebuit sa fie evacuate.

Comentarii

Ultimă oră