Sari la conținut

Au sosit în stațiuni turiştii care sărbătoresc Crăciunul pe Rit Vechi

au-sosit-in-statiuni-turistii-care-sarbatoresc-craciunul-pe-rit-vechi

La Predeal şi Poiana Braşov au ajuns deja primii turişti din Republica Moldova, Ucraina şi Rusia, pentru a petrece Crăciunul pe rit vechi, care se sărbătoreşte pe data de 7 ianuarie.

Aceştia s-au cazat la hoteluri de trei şi patru stele, la preţuri care pleacă de la 185 de euro pe noapte/camera şi poate ajunge la peste 300 de euro pe noapte/camera, în funcţie de facilităţile incluse în pachetul de servicii, explică reprezentanţii agenţiilor de turism ale hotelurilor din staţiuni.

Numărul turiştilor care petrec sărbătorilor pe rit vechi în cele două staţiuni montane va fi însă mai mare la Revelion decât la Crăciun.

Sunt turişti din Republica Moldova, Ucraina şi Rusia care s-au cazat la hoteluri şi pensiuni. Fiecare stă cât doreşte, tocmai de aceea nu au fost pregătite pachete de servicii. Pot să vă spun că un pachet de servicii pentru trei nopţi, pentru oricine doreşte să se cazeze la un hotel de trei stele din Predeal, este de 330 de lei de persoană/cameră, iar un pachet de servicii de cinci nopţi ajunge la 800 de lei de persoană/cameră. Acestea includ cazarea, micul dejun şi cina. La patru stele, preţul ajunge la 380 de persoană/cameră”, a declarat joi pentru Agerpres directorul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Predeal, Cătălin Câmpeanu.

Referitor la gradul de ocupare al staţiunii Predeal de Revelion, se pare că acesta a fost de 100%. Și restaurantele din Predeal au avut locurile rezervate în totalitate.

„Lucrăm în prezent la statistici pe care le vom prezenta în zilele următoare, dar pot să vă spun că în seara de Revelion şi în cele două zile libere, pe pârtia Clăbucet, unde s-a organizat Revelionul 2018, s-au aflat peste 15.000 de persoane. Şi în prezent în staţiune sunt foarte mulţi turişti şi copii având în vedere că este vacanţa de iarnă şi se schiază destul de bine”, a mai spus Cătălin Câmpeanu.

Comentarii

Ultimă oră