Sari la conținut

Autorizații acordate: 21 de blocuri noi vor fi construite pe strada Nicolae Labiş

autorizatii-acordate-21-de-blocuri-noi-vor-fi-construite-pe-strada-nicolae-labis-

După ce iniţial şi-au prezentat proiectele fracţionat, mai mulţi dezvoltatori care vor să demareze construcţia unor noi blocuri pe strada Nicolae Labiş, în noua zonă rezidenţială Tractorul, şi-au corelat planurile şi au prezentat o formă unitară reprezentanţilor Primăriei Braşov, în luna noiembrie a anului trecut.

Acum, au început să fie emise şi primele autorizaţii de construire pentru cele aproximativ 1.900 de locuinţe, care vor compune noul cartier din această zonă.

Astfel, a fost autorizată începerea lucrărilor pentru 4 blocuri, care se vor fi ridicate la numerele 62 şi 64 de pe această stradă. Două dintre blocurile autorizate vor avea 8 etaje şi subsol, iar celelate 2 blocuri, câte 4 etaje, fără subsol, autorizaţiile având o valabilitate de 36, respectiv 24 de luni.

Noul proiect de pe Labiş a respectat regulile stabilite în vara anului trecut pentru construcţii, inclusiv stabilirea exactă a ghenelor de gunoi, dar şi a unor staţii de autobuz care să deservească noul cartier. Acestea au fost avizate de către comisiile de specialitate.

   În total, proiectul cuprinde cinci loturi de teren, respectiv o suprafaţă de teren de peste 100.000 mp, pe care ar urma să fie construite 21 de noi blocuri.


   Printre dezvoltatorii care ar urma să deruleze investiţii se numără Cassa Nobel, care a mai construit şi alte proiecte în această zonă, Besser Investments SRL, Morgan Towers SRL, Bronze Towers SRL, Millenium Towers SRL şi Gold Towers SRL.

Noul cartier ar urma să fie construit între străzile I.C Brătianu şi Nicolae Labiş şi va avea un total de 1.859 de locuinţe. Vor fi construite atât blocuri cu câte 10 etaje, cât şi cu câte 2 etaje şi mansardă sau cu cât 3 şi 4 etaje.

De asemenea, în incinta noului cartier, pe lângă spaţiile verzi de lângă blocuri, ar urma să fie amenajat şi un parc pe o suprafaţă de 5.000 de mp, două părculeţe mai mici de câte 1.000 mp, dar şi o grădiniţă cu program prelungit pe 600 de mp, care ar urma să fie proiectată pentru 4 grupe. Grădiniţa va avea şi ea o zonă verde proprie, însă va fi în mijlocul noului cartier, lângă parc.

Comentarii

Ultimă oră