Sari la conținut
avem-carte-si-parte-de-record-mondial

Brașovul a bătut recordul deținut de India, de oameni care citesc; 3321 de oameni au format cel mai mare lanț uman care citește.

Teoretic, recordul Indiei a fost depășit și se așteaptă omologarea de la oficialii Guinness Book.

Mii de copii, turiști, oameni de toate vârstele, oficialități locale, personalități ale momentului, cu toții au format o filă de poveste în carte recordurilor, într-o frumoasă zi de duminică.

Povestea s-a scris cum nu se poate mai frumos și mai firesc, în orașul de la poalele Tâmpei.

Astfel, Brașovul a reușit să adune duminică, în Piața Sfatului, peste 3000 de oameni într-un lanț uman care citește, trecând astfel peste recordul deținut din 2015, de India, cu 3.071 de persoane.

Startul în tentativa de doborâre a recordului a fost dat la ora 12.30.

Primii care au citit câte o propoziție din romanul „Desculț“, de Zaharia Stancu, ales de organizatori pentru această încercare de doborâre a recordului, au fost prefectul județului, Marian Rasaliu, președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, și viceprimarul Brașovului, Costel Mihai.

Imediat după ei, au urmat cadrele didactice și studenții de la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă“ și sportivii Clubului Corona, urmați apoi și de alți parteneri oficiali ai proiectului, de localnici și de turiști.

Numărătoarea finală s-a consemnat la ora 20.20, când numărul celor care au citit în lanțul uman din Piața Sfatului a fost de 3.321. Din acest moment urmează o perioadă de așteptare. Toate documentele şi întregistrările vor fi trimise pa Guiness Book, pentru ca acțiunea să fie omologată.

Comentarii

Ultimă oră