Sari la conținut

Aveți grijă unde faceți grătarul! Controale în zonele de picnic

aveti-grija-unde-faceti-gratarul-controale-in-zonele-de-picnic

Pe parcursul minivacanței de 1 Mai, echipe mixte formate din polițiști locali, pădurari de la Regia Kronstadt și pompieri voluntari de la serviciul special din cadrul Primăriei vor verifica respectarea regulilor pentru picnic și grătare în aer liber.

Controalele se vor desfășura pe tot parcursul acestei minivacanțe de 1 Mai, în toate zonele folosite în mod obişnuit de amatorii de grătare.

  Vor avea loc razii atât în zonele special amenajate, cât și în locurile de picnic „improvizate” și vor fi date amenzi.

Brașovenii care plănuiesc să iasă la iarbă verde trebuie să țină cont de regulile pentru picnic, ce prevăd și amenzi ce pot ajunge și la 5.000 de lei în cazul încălcării legislației în vigoare.

„Printre normele prevăzute de Legea nr. 54/2012 cunoscută drept Legea picnicului se numără şi obligativitatea aprinderii focului doar în locurile special amenajate şi supravegherea acestuia în permanenţă. Pentru încălcarea acestor principii amenda este de la 2.000 la 5.000 de lei. De asemenea, se penalizează şi aruncarea deşeurilor la întâmplare şi nu la coşurile de gunoi sau în zonele afectate depozitării reziduurilor menajere. Cu alte cuvinte, trebuie să lăsaţi curăţenie în urma dumneavoastră. Totodată, cetăţenilor care merg la grătare în spaţiile special amenajate le reamintim că trebuie să aibă o conduită civilizată, dar şi să păstreze în bună stare perimetrul destinat picnicului, mai ales că sancţiunile ajung până la 500 de lei, pentru nesocotirea acestei ultime reguli.

Controalele tematice desfăşurate de Poliţia Locală Braşov vor fi organizate pe tot parcursul întregului sezon de grătare, care debutează, în mod obişnuit, la fiecare 1 Mai“, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale.

În municipiul Brașov sunt trei zone de picnic: la Pietrele lui Solomon, La Iepure în Răcădău și lângă Lacul Noua. În aceste locuri sunt amenajate vetre pentru grătare, mese, bănci, dar şi coşuri de gunoi.

Comentarii

Ultimă oră