Sari la conținut

„Bal mascat”, încă o reprezentație, la Opera Braşov

bal-mascat-inca-o-reprezentatie-la-opera-brasov

Sâmbătă, 10 martie 2018, de la ora 18.30, în Sala Operei, braşovenii sunt invitaţi la o nouă reprezentaţie a spectacolului de operă „Bal mascat”, de G. Verdi, după succesul celei de săptămâna trecută.


   „Bal mascat”, cea mai recentă premieră a Operei Brașov a fost montată în cadrul celei de-a XV-a ediții a Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet din 2017. La momentul premierei, spectacolul s-a jucat în două reprezentații, beneficiind de două distribuții internaționale. De această dată, artiștii Operei Brașov vor da viață personajelor din „Bal mascat”.

Acţiunea din „Bal mascat” a fost plasată în Bostonul secolului al XVII-lea şi are la bază povestea asasinării Regelui Gustav III al Suediei. În ciuda finalului său tragic, opera are multe momente foarte reuşite, de combinare armonioasă a sublimului şi ironiei, un amestec de tragism şi comedie care i-a făcut pe mulţi critici de specialitate să o eticheteze ca „shakespeariană”.

În distribuţie: Cristian Bălăşescu (Opera Naţională Română Timişoara) - Riccardo, Anda Pop - Amelia, Alexandru Aghenie - Renato, Andromeda Nemeş – Oscar, Cristina Roşu - Ulrica, Claudiu Bugnar - Judecătorul, Lorand Cristian - Silvano, Florin Grama – Servitorul Ameliei, Marian Reşte - Samuel, Ştefan Schuller – Tom. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim, iar regia spectacolului este semnată de Corinna Boskovsky (Austria).

Scenografia poartă semnătura Rodicăi Garştea. Dirijor cor: Leonard Boga. Mişcarea scenică: Alexandru Fotescu.


Spectacolul va avea loc sâmbătă, 10 martie 2018, de la ora 18.30, în Sala Operei.
 Preţul biletelor este de 30 lei şi 20 lei.

Comentarii

Ultimă oră