Sari la conținut

Batalionul 21 Vânători de Munte a primit sabia Generalului Mociulschi

batalionul-21-vanatori-de-munte-a-primit-sabia-generalului-mociulschi

 La 40 de ani de la moartea lui Leonard Mociulschi, nepotul lui, Adrian Mociulschi, a donat sabia-baionetă a marelui General, militarilor din Batalionul 21, care îi poartă numele cu mândrie!

40 de ani s-au împlinit pe 15 aprilie 2019 de când a murit marele general Leonard Mociulschi, al cărui nume îl poartă Batalionul 21 Vânători de Munte de la Braşov. În trecut, la festivitatea de denumire a batalionului, a fost prezent, în 2007 la Predeal, chiar Regele Mihai I, unul din suveranii care au luptat la această armă.


    Ziua de luni a fost una specială printre militari, un moment important al evenimentului organizat cu ocazia comemorării reprezentându-l donarea sabiei-baionetă a generalului Leonard Mociulschi, Batalionului 21 Vânători de Munte, de către nepotul marelui general, Adrian Mociulschi.

„Generalul Leonard Mociulschi în conştiinţa Armatei Române”, aşa s-a intitulat seminarul organizat cu această ocazie, iar printre participanţi s-au numărat comandantul Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, nepotul generalului Mociulschi, Adrian Mociulschi, colonelul (rtr.) Gheorghe Suman, reprezentanţi ai administraţiei publice şi locale şi ai Ministerului de Afaceri Interne, precum şi vânători de munte predeleni.


   Când pleca de la comanda Diviziei 3 Munte care acţiona în Caucaz, Colonelul Radu Korne (în data de 6 octombrie 1942), spunea: „Astăzi, vine-n capul diviziei, domnul general Mociulschi Leonard. Nu cred să fie ostaş român să nu-l cunoască. Nu cred să fie Vânător de Munte care să nu-şi facă o mândrie din faptul că domnia sa face parte încă de mult din acest corp de elită. Fericesc Divizia 3 Munte că are cinstea să aibă un asemenea comandant în fruntea ei şi plec cu mulţumirea ostaşului care şi-a îndeplinit misiunea şi care îşi lasă opera în mâini sigure, magistrale.”

Comentarii

Ultimă oră