Sari la conținut
batran-salvat-dintro-prapastie

Un bărbat în vârstă de 78 de ani, aflat în drum spre Mănăstirea Colții Chiliilor (unde desfășura activități în folosul lăcașului de cult), a căzut într-o prăpastie și a zăcut o perioadă bună inconștient.

Astfel, în data de 9 ianuarie, la ora 19.32, dispeceratul IJJ Brașov a primit un apel prin SNUAU 112 prin care se semnala că o persoana în vârstă de 78 ani este dispărută în zona dintre Zărnești și Mănăstirea Colții Chiliilor.

La momentul apelului nu se putea lua legătura cu persoana dispărută.

S-au constituit mai multe echipe formate din jandarmi, polițiști, lucrători de la ISU Brașov, salvamontiști și localnici care au făcut eforturi supraomenești pentru a găsi persoana sau măcar indicii despre situația acesteia.

Acțiunea a fost îngreunată de faptul că s-a desfășurat noaptea, într-o zonă nu tocmai prietenoasă.

În jurul orei 04.00, forțele participante au luat decizia de a sista căutările și de a le relua la ora 07.00.

Echipa de jandarmi condusă de către plt. maj. Bucșoiu Ioan a continuat să caute benevol, deși misiunea se sistase temporar, și în zona ”După Bârsa”, eforturile acesteia au fost răsplătite, în jurul orei 05.17, când au găsit persoana în cauză, în stare de semi-inconștiență, cu mai multe leziuni ca urmare a căderii de la aproximativ 50 metri într-o vale, dar în viață.

Persoana a fost condusă până la domiciliu, unde colegii de la SMURD i-au analizat starea de sănătate.

Comentarii

Ultimă oră