Sari la conținut

„Bazar cu Lucruri Gratis”, sâmbătă, la Brașov

bazar-cu-lucruri-gratis-la-brasov

Hai și tu la „Bazarul cu Lucruri Gratis”, locul unde oamenii donează obiectele pe care nu le mai folosesc și își aleg complet gratuit orice lucru de care au nevoie, sâmbătă 18 august 2018, de la ora 12:00, pe Str. Suisul Castelului nr. 1-3, la Brașov.

Organizat cu ajutorul voluntarilor, Bazarul prilejuiește o întalnire periodică a comunitații locale în care participanții aduc și oferă complet gratuit: produse în stare de funcționare, servicii, bunătați. Evenimentul prilejuiește discutii, bună dispozitie, jocuri și orice alte lucruri care pot fi împărtșite într-o comunitate și pot duce chiar la prietenii.

„Fără bani, fără schimburi, fără negocieri. Totul Gratuit!”


   „Ai și tu pe acasă lucruri pe care nu le mai folosești? Hai cu ele la Bazar și alege-ți gratis altele de care ai nevoie!”, așa sună îndemnul transmis brașovenilor de a se alătura unei noi ediții a „Bazarului cu Lucruri Gratis” de la Brașov.

Produsele care vor rămâne în urma Bazarului vor fi oferite celor care au nevoie de ele, online prin platforma http://LucruriGratis.ro/ .

Acțiunea reprezintă o inițiativă a Departamentului de Binefaceri, cu sprijinul platformei http://LucruriGratis.ro/, Centrului pentru Voluntari Brașov și a oamenilor cu suflet mare din orașul nostru.

„Bazarul cu Lucruri Gratis” are loc sâmbătă, 18 august 2018, de la ora 12:00, în Brașov, pe Str. Suișul Castelului nr. 1-3.

.........................................................................................................................................


   „Bazarul cu Lucruri Gratis” este o întâlnire a comunităților locale, în care participanții aduc și oferă complet gratuit produse în stare de funcționare, servicii, bună dispoziție, discuții, prietenie, jocuri și orice alte lucruri care pot fi împărtășite într-o comunitate.

Reprezintă un eveniment necomercial, în care economia clasică, bazată pe bani sau schimburi este înlocuită cu „economia cadoului”.

Într-o cultură a cadourilor, cu cât oferi mai mult, cu atât ești mai bogat.

O comunitate adevărată se bazează pe economia cadourilor. Într-o astfel de comunitate, îi ajuți pe cei din jur și le oferi lucrurile de care au nevoie fără să le ceri bani pentru asta. În schimb, cei pe care i-ai ajutat se simt recunoscători și dorindu-și să se revanșeze, au la rândul lor grijă de tine atunci când ai nevoie. Iar dacă nu pot să te ajute, atunci altcineva din comunitate o va face, pentru a te răsplăti pentru generozitatea de care ai dat dovadă. Pe de altă parte, pe cei care nu sunt generoși nimeni nu dorește să îi ajute. În felul acesta, într-o astfel de cultură, cu cât oferi mai mult, cu atât ești mai căștigat, lucru exact pe dos față de ceea ce presupune economia de piață.

Această „cultură a cadourilor” ne este la toți familiară. Unii o practicăm în familie, alții cu prietenii sau cu vecinii și cu toții am simțit la un moment dat beneficiile ei.

Prin proiecte ca LucruriGratis.ro/  (cel mai mare târg online de lucruri gratuite din România) și Bazarul cu Lucruri Gratis, inițiatorii încearcă să consolideze încrederea oamenilor în comunitățile din care fac parte.

„Împreună avem puterea să trăim mai bine, avem puterea să schimbăm lucrurile care nu ne plac și să facem lumea mai frumoasă”.

Comentarii

Ultimă oră