Sari la conținut

Bazinul Olimpic de la Brașov va găzdui prima ediție a Cupei României

bazinul-olimpic-de-la-brasov-va-gazdui-prima-editie-a-cupei-romaniei

Bazinul Olimpic de la Brașov, care a devenit al doilea din țară ca dotări, va găzdui prima ediție a Cupei României. Prima competiție de seniori, va fi găzduită după 20 de ani, la Brașov

Primarul George Scripcaru s-a întâlnit astăzi, la Brașov, cu fosta campioană olimpică și mondială la înot Camelia Potec, președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, pentru a discuta ultimele detalii legate de proiectul de hotărâre pentru organizarea primei ediții a Cupei României adresată categoriilor Juniori, Tineret și Seniori.

„Este un parteneriat între Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, Primăria Brașov și Clubului Sportiv Municipal Corona Brașov, care reprezintă încă un pas pentru a transforma Brașovul într-o gazdă pentru competițiile internaționale de natație. În luna mai, bazinul Olimpic din Brașov a devenit al doilea din țară dotat cu echipamentele de ultimă generație cerute de Federația Internațională pentru organizarea de competiții, astfel că am putut organizat cea de a treia ediție a Campionatul Național de copii 10-11 ani, cea mai mare competiție de înot din România, ca număr de participanți. Acum avem oportunitatea de a organiza prima ediție a Cupei României. Ca și în cazul altor infrastructuri sportive pe care Municipalitatea le deține, încercăm să aducem în Brașov competiții la cel mai înalt nivel, iar un exemplu recent este Campionatul Mondial de Alergare 50 km. Odată cu construirea Sălii Polivalente, Brașovul poate deveni principala destinație pentru organizarea de competiții pentru majoritatea sporturilor olimpice, ceea ce este și unul dintre obiectivele noastre pentru următorii ani, mai ales că putem asigura tot ceea ce este necesar pentru astfel de evenimente“, a declarat primarul George Scripcaru.

Cupa României adresată categoriilor Juniori, Tineret și Seniori, va avea loc în perioada 4-6 octombrie 2019, la Bazinul Olimpic Brașov și este prima ediție a acestei competiții. De asemenea, este prima dată după 20 de ani când Brașovul găzduiește o competiție de natație pentru seniori.

La competiţie vor participa în jur de 300 de sportivi de la peste 60 de cluburi din ţară, inclusiv seniorii Robert Glinţă şi Daniel Martion, calificaţi deja la Olimpiada de la Tokyo din 2020.

Proiectul de hotărâre privind asocierea dintre Primăria Brașov, Clubul Sportiv Municipal Corona Brașov și Federația Română de Natație și Pentatlon Modern în vederea organizării competiției va fi prezentat miercuri dezbaterii Consiliului Local.

Comentarii

Ultimă oră