Sari la conținut

Bicicletele pliabile sau demontabile pot fi transporate gratuit în călătoriile cu trenul

bicicletele-pliabile-sau-demontabile-pot-fi-transporate-gratuit-in-calatoriile-cu-trenul

Ia-ți bicicleta cu tine în timpul liber! Trebuie să știți că bicicletele pliabile/demontabile pot fi transportate gratuit, pe toate tipurile de trenuri, la clasa 1 şi a 2-a ca bagaj de mână, în limita spațiului disponibil.

Bicicletele nedemontabile pot fi transportate contra cost doar la trenurile care oferă acest serviciu, fiind semnalat printr-o pictogramă, uşor de recunoscut, ce apare la căutarea/afişarea trenurilor în aplicaţiile online Mers Tren Trafic Intern şi Cumpără bilete de tren online.

Costul biletului pentru o bicicletă nedemontabilă este 15 lei și poate fi cumpărat online sau de la casele de bilete din stații și agenții CFR Călători.

Pentru călătorii însoţiţi de biciclete la trenurile cu regim de rezervare, care oferă serviciu de transport biciclete, se alocă locuri în compartimentele alăturate spaţiului destinat depozitării acestora. În cazul grupurilor organizate de bicicliști, aceștia trebuie să depună o solicitare cu minim 72 de ore, astfel încât înainte ca direcțiile de specialitate să poată lua măsuri pentru organizarea transportului în funcție de materialul rulant disponibil. În cazuri bine justificate în care gradul de ocupare al trenului respectiv este aproape de 100%, personalul de tren poate interzice îmbarcarea călătorilor cu biciclete, dacă aceștia NU au bilete de bicicletă pentru trenul respectiv.

Dacă la verificarea legalității călătoriei pasagerii însoțiți de biciclete nu prezintă biletele de transport bicicletă, li se va aplica tariful pentru bagaje voluminoase, pentru zona kilometrică corespunzătoare legitimației de călătorie a călătorului (o bicicletă este evaluată ca având 15 kg).

Comentarii

Ultimă oră