Sari la conținut

BRAȘOV: Copii cu toxiinfecţie alimentară la o școală din Triaj! (UPDATE ORA 14.36)

brasov-copii-diagnisticati-cu-toxiinfectie-alimtara

UPDATE 14.36

23 de copii au fost preluați de ambulanțe de la Școala Generala numărul 31 din Triaj și transportați la Spitalul de Boli infecțioase Brașov. Potrivit medicilor de la Ambulanța Brașov elevii au prezentat simtome digestive, dureri de cap, burtă, greață, vărsături. În acest moment nu se știe dacă micuții vor rămâne internați. La unitatea de învățământ au ajuns și șefii Inspectoratului Școlar Județean, dar și conducerea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului. Directorul Direcției Sanitar-Veterinare Brașov, doctorul Dorin Enache, spune că rezultatele analizelor de laborator, ale probelor de lapte, vor fi gata luni 14 martie 2016.

UPDATE: 12:45

La fața locului a venit în urmă cu puțin timp și directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Dorin Enache. Au fost luate probe din lapte și duse la laborator pentru a fi analizate.

UPDATE ORA 12.38

La școala Generală numarul 31 din Brașov, în acest moment li se acordă îngrijiri medicale celor 16 copii, iar la fața locului sunt acum 5 ambulanțe.

6 copii cu vârste cuprinse între 8 şi 9 ani, elevi ai şcolii numărul 2 din Codlea,  dar şi alţi 6 elevi ai şcolii generale numărul 31 din Brașov, care se află în cartierul Triaj, au simtome de toxiinfecţie alimetară. Copiii au dureri abdominale şi stări de ameţeală, iar cei din Codlea au fost transportațí la spitalul municipal din localitate. Din primele informaţii se pare că starea de rău a fost provocată de laptele pe care micuţii l-au primit la şcoală. În ultima vreme tot mai muţi copii s-au confruntat cu astfel de probleme în întreaga ţară, însă la Braşov sunt primele cazuri ce acest fel. Vom reveni cu amănunte imediat ce vom afla cauza exactă a incidentului.

Comentarii

Ultimă oră