Sari la conținut

Brașovean câștigător al Concursului Internaţional de Muzică de Film, de la Zürich

brasovean-castigator-al-concursului-international-de-muzica-de-film-de-la-zrich

Un absolvent al Liceului de Muzică din Brașov a câștigat Concursul Internaţional de Muzică de Film, de la Zürich!


   Sebastian Androne-Nakanishi este câştigătorul celei de-a VII-a ediţii a Concursului Internaţional de Muzică de Film din cadrul Festivalului de Film de la Zürich.

 Compozitorul a obţinut premiul la categoria „Cea mai bună coloană sonoră a unei pelicule internaţionale”.

Sebastian Androne-Nakanishi și-a descoperit pasiunea pentru compoziție în timp ce era elev la „Liceul de Muzică“ Tudor Ciortea din Brașov.

În cadrul ediției de anul acesta a Concursului Internaţional de Muzică de Film, de la Zürich au participat 304 compozitori din 44 de ţări.

Juriul a fost prezidat de Cliff Martinez, compozitor de muzică de film şi fost baterist al trupei Red Hot Chili Peppers. Sebastian Androne-Nakanishi a concurat în finală cu lucrarea sa alături de coloane sonore ale unor pelicule din Franţa, Belgia, Spania şi Canada.

„Dintotdeauna am iubit muzica de film, iar acesta este un vis împlinit. Încă nu îmi dau seama acum dacă visez sau nu“, a mărturisit compozitorul.

Sebastian Androne-Nakanishi a absolvit Liceul de Muzică din Brașov în anul 2008, loc în care a descoperit pasiunea sa pentru compoziție.

În timpul liceului începuse deja să lucreze la proprile sale compoziții. Ulterior, pasiunea sa l-a îndrumat către București, Birmingham și Paris.

Cu toate acestea, Sebastian s-a întors mereu acasă, în România. „În momentul în care compoziția ta nu te lasă să dormi, atunci continuă să compui. Dacă te lasă să dormi, poți să te oprești din asta“, a concluzionat tânărul compozitor.

Concursul Internaţional de Muzică de Film a fost organizat de Festivalul de Film de la Zürich şi Orchestra Tonhalle, în colaborare cu Forum Filmmusik.

Comentarii

Ultimă oră